Aeronava companiei aeriene Air Algérie care zbura din Burkina Faso spre Algeria s-a prăbuşit şi toate cele 116 persoane aflate la bord au murit, au anunţat autorităţile.

Avionul, un MD83, aparţinând companiei spaniole Swiftair, dispăruse de pe radar în jurul orei 4, ora României, şi s-a părbuşit cel mai probabil din cauza unei furtuni.

"Pot confirma că s-a prăbuşit", a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul Autorităţii aeronautice algeriene, preferând să păstreze anonimatul.

Potrivit ministrului de externe, Titus Corlăţean, pe lista pasagerilor figurează şi un român. Acesta a precizat că nu are deocamdată informaţii legate de identitatea acestuia.

Potrivit Digi 24, avionul a fost folosit de echipa Real Madrid în 2007 - 2009 şi a fost dat în folosinţă în urmă cu aproape 30 de ani. Air Algerie, compania care opera acest zbor, dar nu cea care era proprietară, are în istoricun accident asemănător în urmă cu 11 ani. În 2003, 102 oameni au murit. O singură persoană a supravieţuit, arată sursa citată.

Compania spaniolă Swiftair a pus la dispoziţie pentru cei care au bănuiala că au pe cineva cunoscut la bordul acestei aeronave numărul de telefon 0034900264270.

Două avioane de tip Mirage 2000 ale Armatei franceze au căutat aeronava, informaţiile legate de acest caz fiind confuze. Se pare că acestea ar fi identificat şi epava avionului.

În avion se aflau cetăţeni din 12 state din Europa şi Asia.

Un reprezentant al Air Algerie în Burkina Faso a declarat că 50 de francezi erau înscrişi pe lista pasagerilor avionului AH 5017, în timp ce postul Europe1 evocă între 50 şi 80 de francezi. Cei şase membri ai echipajului avionului sunt spanioli.

Citiţi pe această temă şi articolul "Un avion al companiei Air Algérie a dispărut"