Organizatorii concertului Iron Maiden în România au precizat ca aeronava Boeing 757 numită "Ed Force One" nu poate ateriza pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca din cauza că pista este prea mică pentru un asemenea avion.

Lungimea pistei din Cluj este de 2.100 de metri şi în această perioadă se organizează licitaţia pentru construirea uneia mai mari, care va avea lungimea de 3.500 de metri. "Un Boeing 757 ar putea ateriza la Cluj, însă cu restricţii de încărcătură. Pilotul este cel care decide dacă aterizează", a spus directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo.

Pilotul aeronavei "Ed Force One" este, însă, chiar liderul formaţiei, Bruce Dickinson iar acesta a decis ca nu poate aduce pe solul clujean aeronava. Aşadar, membrii Iron Maiden şi staff-ul lor vor veni până Ungaria, unde susţin un concert în 14 august, iar de acolo vor schimba avionul şi vor porni spre Cluj.

Aeronava "Ed Force One" aparţine unei companii aeriene din Marea Britanie şi este folosit de Iron Maiden în turnee din anul 2008. De altfel, Bruce a lucrat ca pilot înainte de a reveni în formaţie, în anul 2000.

Concertul trupei Iron Maiden va avea loc pe 15 august în parcarea Polus din Cluj. Vedetele formaţiei rock au fost aduse la Cluj de către finanţatorul CFR, Arpad Paszkany, pentru a sărbători câştigarea campionatului.

Rockerii au solicitat să le fie pus la dispoziţie maseurul echipei de fotbal CFR Cluj, dar şi mai multe sticle de vin Chateau Margaux, produs de podgoriile Bordeaux şi care costă între 900 şi 4.000 de lei sticla.