O caravană formată din 19 exemplare de Audi din şapte modele - Q2, Q3, Q4, Q5, Q7, A4 şi A5 - a ajuns la D&C Oradea, pe Calea Clujului nr. 287-289, care le oferă spre testare oricărui orădean, timp de două zile, vineri şi sâmbătă. Doritorii pot să facă şi programări prin telefon, apelând numărul 0259-464.442.

Vedetele caravanei sunt modelele Q5 şi A5 Sportback, disponibile în mai multe configurări şi motorizări, de la propulsorul 2.000 cmc TDI Quattro cu 190 cai putere până la cel Coupé de 2.000 cmc TFSI (pe benzină) Quattro, de 252 CP.

Drive-testul este cu atât mai atractiv cu cât amatorii nu trebuie decât să aibă asupra lor actul de identitate şi permisul, şi doar să completeze un formular, pentru ca apoi să-şi aleagă singuri modelul şi să pornească cu el prin oraş.

Chiar şi în condiţii urbane, orădenii pot să se convingă de capacităţile incredibile ale motoarelor cu care sunt echipate modelele sus enumerate, care permit demaraje de la 0 la 100 km/h în doar 4,7 secunde, ceea ce înseamnă practic nu mai mult de 200 de metri, de frânele extrem de prompte şi de agilitatea direcţiei în situaţii de depăşire ori schimbare a benzii de mers.

Vârfurile de gamă au interioare de vis, din piele (inclusiv combinaţii în două culori, de pildă vişiniu cu bej) şi Alcantara, sisteme ACC care îl ţin pe şofer în deplină securitate menţinând vehiculul la distanţe sigure faţă de vehiculele din faţă sau din lateral, suspensii pneumatice, sonorizare 3D cu sistem Bang & Olufsen de 75 W, care te fac să te simţi ca într-o sală de concert chiat dacă rulezi pe un drum mărginit de şantiere, volan reglabil în trei poziţii şi multe altele.

Ca o curiozitate, chiar dacă orădenii ce vor face testul nu au defel această grijă, evident, consumurile în regim urban ale unor astfel de maşini sunt incredibile, de cel mult 7,3 litri la suta de kilometri în cazul motorizării 2.0 TFSI (pe benzină) şi de 5,5 litri la sută în cazul TDI Quattro, în condiţiile în care vitezele maxime ce pot fi atinse urcă până la 237 km/h.

Vorba producătorului neamţ: impressive performance, impressive full economy...