Zona Beiuşului funcţionează după alte legi şi reguli decât restul lumii, iar dovada e o nouă afacere gestionată de primarul urbei, Adrian Domocoş, liberal şi celebru client al DNA. Bihorel a aflat că anul trecut Domocoş a scos din bugetul local 21.000 lei, adică vreo 6.000 euroi, ca să-i angajeze avocat de la Cluj colegului său de partid, medicul Vladimir Topală, în procesul la capătul căruia acesta a fost condamnat pentru malpraxis.

Contractul de reprezentare a fost semnat chiar de Domocoş şi a fost încheiat fără ca edilul să fi obţinut aprobarea Consiliului Local pentru ajutorul financiar acordat doctorului, motiv pentru care PNL-istul s-a ales cu un nou dosar penal, cu încadrarea abuz în serviciu.

Domocoş n-a fost la fel de darnic însă şi faţă de spitalul din Beiuş, obligat să achite împreună cu Topală şi cu un alt medic, Radu Scridon, despăgubiri de peste 145.000 euro către familia unei paciente care a murit pe masa de operaţie. Cum executorii vor să pună proprire pe conturile spitalului din cauza neplăţii despăgubirilor, unitatea riscă să fie închisă. Poate împreună cu primarul...

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""