Un celebru avocat a fost reţinut vineri seară de procurorii anti-mafia. Marius Coltuc este cunoscut mai ales pentru procesele împotriva băncilor şi este acuzat că a vrut să obţină ilegal date de la DIICOT pentru un suspect acuzat de hacking, după cum anunţă Digi24.ro.

Potrivit procurorilor DIICOT, avocatul ar fi încercat să obţină informaţii dintr-un dosar aflat în instrumentarea Parchetului, informaţii destinate unui suspect care ar fi încercat să spargă mai multe site-uri şi baze de date.

"În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie-mai 2017, inculpatul Olteanu Mihai Adrian, împreună cu o altă persoană interesată, care la aceea dată aveau cunoştinţă de arestarea unui inculpat cercetat de către DIICOT şi probabilitatea ca acesta să declare ceva şi cu privire la alte persoane implicate în activitatea infracţională, printre aceştia fiind şi persoana interesată, l-au contactat pe inculpatul Coltuc Marius Vicenţiu – avocat în cadrul Baroului Bucureşti solicitându-i acestuia să încerce să vorbească cu inculpatul arestat şi să se intereseze la acesta şi la instanţă de stadiul şi obiectul dosarului în care acesta era cercetat, respectiv persoanele vizate, inclusiv existenţa sau nu a unor declaraţii cu privire la persoana interesată", arată un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii spun că avocatul s-a conformat, falsificând documente. "A efectuat cele solicitate, procedând la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii şi atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului a mai multor înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistenţă juridică, act adiţional la acesta, precum şi două împuterniciri avocaţiale aferente, prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obţinând şi furnizând date şi informaţii persoanei interesate", arată DIICOT.

Procurorii cer arestarea preventivă a avocatului Coltuc, sâmbătă, la Curtea de Apel Bucureşti.

Şi clientul avocatului, Mihai Adrian Olteanu, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.