Avocatul reprezentanţilor clubului Bamboo, distrus complet de un incendiu în dimineaţa de sâmbătă, susţine că focul a fost pus intenţionat. Cătălin Dancu a spus că angajaţi ai clubului au văzut persoane necunoscute în zona fostei săli de fitness a localului, folosită în ultima perioadă ca depozit, scrie news.ro

”A avut loc o audiere despre cum au decurs evenimentele în acea seară, s-au lămurit şi procurorii despre măsurile de protecţie şi siguranţă din club. Datele confirmă că incendiul a fost pus din zona fostei săli de fitness de către persoane necunoscute aflate în acea zonă. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă. Nu este adevărată nicio susţinere privitoare la faptul că incendiul ar proveni ca urmare a fumatului în incinta clubului. Toţi angajaţii au intervenit şi persoanele clienţi care fumau fie imediat au fost obligaţi să stingă ţigările fie au fost evacuaţi, pentru că clubul Bamboo deţine un loc privat în care se poate fuma conform standardelor, deci nu era nevoie să se fumeze în club”, a afirmat Dancu după audierile de la Poliţia Capitalei.

Întrebat dacă există înregistrări ale camerelor de supraveghere care să confirme aceste acuzaţii, avocatul a răspuns: ”Asta se cere acum de către procurori. Am dat nişte date şi informaţii faţă de persoane pe care noi le considerăm ca şi echipă de lucru străine clubului. Era un alt eveniment în ballroom-ul alăturat clubului, fosta sală de fitness. Toate datele duc în acea direcţie pentru izbucnirea incendiului”.

Procurorii şi poliţiştii au mers duminică la clubul Bamboo, dar nu au putut intra. Pompierii nu au declarat încă incendiul lichidat, pentru că există riscul reaprinderii flăcărilor.

Anchetatorii le-au declarat jurnaliştilor că iau în calcul toate variantele privind izbucnirea incendiului, dar deocamdată nu au indicii că ar fi vorba de o mână criminală.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Clubul Bamboo nu avea nici autorizaţie de funcţionare, nici autorizaţie de securitate la incendiu"