Avocata polițistului orădean Paul Filimon, ale cărui dezvăluiri făcute pentru Recorder au declanșat un scandal în Poliția Bihor, provocând reacția Ministerului de Interne, susține că, la 12 ore după apariția anchetei jurnaliștilor în spațiul public, a fost amenințată, de pe un telefon cu număr ascuns.
„Am depus deja o plângere care urmează să ajungă la Parchet. Vreau să-mi publicați inclusiv numele, pentru ca acești indivizi să știe că nu-mi este frică. Sunt o femeie cu doi copii mici acasă și nu vreau să ajung să mă uit în spate când merg pe stradă. Nu e normal! O să merg până în pânzele albe pentru a afla cine a fost în spatele acestui telefon”, a declarat avocata Raluca Todoruț, potrivit unui anunț al jurnaliștilor de la Recorder.
Joi dimineață, la ora 07.52, avocata ar fi primit apeluri insistente de la un număr anonim, iar când a răspuns, a fost abordată de o voce cu un ton amenințător: „Ai grijă pe cine reprezinți la Poliția Oradea, pentru că iei bătaie!”, i-ar fi spus, scurt, intelocutorul, după care a închis telefonul.
„Vă dați seama că mi-a inspirat o stare de teamă. Am făcut imediat legătura cu investigația pe care ați publicat-o, despre cazul domnului Filimon, pe care l-am reprezentat în cursul urmăririi penale. Eu am participat la toate audierile și da, am fost destul de incisivă în acest dosar, așa că acest telefon venit imediat după publicarea investigației nu mi se pare o coincidență”, le-a mai spus Todoruț jurnaliștilor de la Recorder.
Așa cum BIHOREANUL a arătat, jurnaliștii Recorder au publicat miercuri seară un reportaj ce îl are în prim-plan pe polițistul Paul Filimon, 33 ani, subcomisar în Serviciul Rutier Bihor, care acuză că este victima unei „cârdășii” din Poliția Bihor.
După ce chiar colegii lui i-ar fi dezvăluit datele personale omului de afaceri Marius Dronca, cu a cărui soție polițistul avusese o ceartă, superiorii acestuia ar fi încercat să-l facă să renunțe la plângerea penală pe care a depus-o împotriva afaceristului, pentru amenințare.
Între altele, Filimon susține că a fost chemat la discuții chiar de șeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniș, în bucătăria din sediul instituției, și i-ar fi dat de înțeles că este mai bine să se împace cu afaceristul, oferindu-se să medieze o întâlnire în acest sens. Polițistul susține că a reclamat situația și în trecut către IGPR și MAI, dar fără rezultate concrete.
Ministerul de Interne a anunțat, joi, că a cerut Inspectoratului General al Poliției Române să demareze verificări. Este de datoria superiorilor „să protejeze polițiștii onești”, atrage atenția MAI, precizând că a cerut IGPR să „demareze urgent verificări” și promițând că „vor fi luate măsuri”.
Întregul interviu și alte detalii ale poveștii, în articolul „Reportaj Recorder: Un polițist din Oradea acuză că este intimidat de șefi, în stil mafiot, după ce a supărat un om de afaceri influent”