Incident mai puţin obişnuit în ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, avându-l drept protagonist pe avocatul beiuşean Dănuţ Costea, acuzat că a şifonat maşina unui şofer, după care a dat cu pietre.

Motivul? Respectivul „se dădea şmecher”, i-a destăinuit lui Bihorel chiar avocatul, explicând că bărbatul urmărea cu maşina câinii comunitari de pe stradă, printre care s-a nimerit în ziua respectivă şi unul dintre patrupezii avocatului, scăpat din curte.

„Am dat cu o dală, că n-am găsit altceva, şi i-am atins ştergătorul de pe lunetă. A fost singur în maşină, dar ulterior a inventat un martor şi a umflat paguba. Treaba lui...”, spune Costea, convins că „n-a fi nimic” din dosar.

Cert e că nu regretă defel incidentul, ba dimpotrivă. „Îmi pare rău că n-a stat, că-i băgam piatra în gură. Aviz amatorilor, îi rezolv pe toţi care chinuie animalele!”, avertizează avocatul, voluntar la Asociaţia pentru protecţia animalelor din Beiuş şi stăpân a 7 câini şi 12 mâţe, toţi adoptaţi. Iar bolovani sunt destui...