Inspectorul şcolar general în funcţie, Nicolae Avram, a eşuat lamentabil la cel de-al doilea concurs organizat de Ministerul Educaţiei pentru şefia IŞJ Bihor. PSD-istul a decis să se retragă din concurs, după ce a luat 6,70 la prima probă, cea scrisă, ca să nu fie declarat picat pentru că n-a adunat punctajul minim de 35 de puncte după cele trei probe.

Contactat de BIHOREANUL, Avram a dezvăluit că nu se gândeşte la demisie, ci se lasă în voia ministrului Sorin Cîmpeanu. „Eu sunt cu delegaţie până pe 31 august. E decizia Ministerului cu cine va lucra în continuare”, a declarat Avram, joi seară.

Întrebat cum îşi explică faptul că profesorul Iulius Timar, contracandidatul său, a reuşit să obţină 7,70 la proba scrisă, adică o notă cu un punct mai mare decât inspectorul şcolar general în funcţie, Avram a spus că Timar a avut avantajul... timpului. „Probabil dânsul a avut mai mult timp să înveţe. Eu am fost ocupat în Inspectorat”, a declarat şeful IŞJ Bihor. „Nu are nicio relevanţă că sunt inspectorul în funcţie”, a mai spus Avram, de parcă acest concurs n-ar fi vizat chiar munca de care el răspunde în IŞJ Bihor din vara anului trecut.

În final, PSD-istul a mai spus că în ţară mai sunt şi alţi inspectori generali pe funcţie, deşi au picat examenele organizate de Ministerul Educaţiei. Altfel spus, o fi jenantă situaţia, dar nu este o premieră.

Concursul ce a avut loc joi la Bucureşti pentru şefia IŞJ Bihor s-a terminat cu scor alb. În timp ce Avram s-a retras după ce n-a luat nota minimă la prima probă, Timar a picat la proba orală, unde a luat doar nota 6. Fost director al Liceului Tehnologic Horea din Marghita, profesorul a declarat BIHOREANULUI că acest concurs a fost „semi-aranjat”, căci cei care nu trebuie să câştige sunt blocaţi, şi că Ministerul Educaţiei ar trebui acum să-i pună la şefia IŞJ Bihor pe „Victor Viorel Ponta şi pe Ioan „Copy-Paste” Mang”.

Citeşte şi articolul "Când doi se bat, nu câştigă nici unul! Ambii candidaţi la şefia IŞJ Bihor au picat examenul"