După ce a fost desemnat de Biroul Permanent Judeţean ca să preia interimatul funcţiei de preşedinte al PDL Bihor, liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Ionel Avrigeanu, a fost validat, vineri, şi de Consiliul Judeţean de Coordonare. "Validarea va fi înaintată Biroului Permanent Naţional, pentru confirmare", a declarat Avrigeanu.

Două obiective

Întrebat de BIHOREANUL care sunt planurile sale pentru a redresa imaginea PDL Bihor, Avrigeanu a spus că are două mari obiective pe care intenţionează să le ducă la îndeplinire în următoarele 2 luni.

"Unul e legat de organizarea campaniei şi asigurarea unor condiţii pentru a câştiga alegerile în toate localităţile în care putem câştiga, pentru toate organizaţiile. Al doilea obiectiv, care se va putea întinde pe termen mai lung, este de schimbare a imaginii partidului şi de o mai bună comunicare cu absolut toată lumea, inclusiv presa, partidele politice şi nu în ultimul rând cetăţenii", a declarat Avrigeanu.

Întrebat şi ce are să-i reproşeze lui Seremi, Avrigeanu a răspuns că "absolut nimic" şi că nici măcar nu ştia că vrea să plece de la şefia PDL, cu atât mai mult din partid. "M-a suprins şi pe mine. Dânsul este un membru vechi de partid, 22 de ani".

Avrigeanu a mai spus că va rămâne interimar pe o perioadă nedefinită, până când BPN va decide organizarea de noi alegeri.

Candidaţi şi contracandidaţi

Pe de altă parte, prezent joi la Oradea pentru a discuta stadiul alegerilor locale, Vasile Blaga a spus despre el că "nu se întâlneşte cu această funcţie întâmplător".

"Eu am apreciat foarte mult şi poziţia celor doi prim-vicepreşedinţi (primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuş, şi primarul din Rieni, Ioan Bota - n.r.), care, candidând, şi-au dat seama că este foarte bine să îi coordoneze cineva care în primul rând este în Oradea în permanenţă, totuşi, aici este capitala judeţului, şi care are şi timp pentru a aşeza pe toată lumea în front ca să spunem aşa. Îi recomand să fie aşa cum este el: deschis, să asculte pe toată lumea, dar şi ferm atunci când este cazul", a spus Blaga în conferinţa de vineri de la partid.

Fostul secretar al PDL a subliniat din nou că se va implica în campania electorală din Bihor. "O să fiu destul de prezent şi în timpul campaniei electorale", a spus Blaga.

Într-o altă ordine de idei, prezent la conferinţa de presă, candidatul PDL la Primăria Oradea a fost întrebat şi cine este cel mai puternic adversar, Cseke Attila sau Ilie Bolojan. "Pentru amândoi, eu", a răspuns Groza, în timp ce Blaga a răspuns că cei doi "sunt doi adversari foate serioşi, foarte bine plasaţi în percepţia publică". "Dar eu cred că domnul Groza îi poate învinge pe fiecare", a întărit el.