Şeful interimar al PDL Oradea, Ionel Avrigeanu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că tăierile bugetare ale Guvernului au afectat serios judeţul Bihor.

"Foarte multe fonduri din bugetul alocat investiţiilor au fost tăiate şi redirijate în toată ţara. Acestă tăiere naţională a afectat şi judeţul Bihor. Mă refer în primul rând la Podul Densuşianu, care în luna aprilie a fost decopertat şi s-a trecut la repararea lui, iar în lunile iunie-iulie a rămas în aceeaşi situaţie. În plus, constructorul şi-a retras muncitorii, iar din informaţiile noastre nu şi-a primit banii nici măcar pentru lucrările la centură între Real şi Selgros", a spus Avrigeanu.

Un alt exemplu dat de PDL-ist este drumul Oradea-Deva, unde "constructorul din zona Ştei-Vârfuri a întrerupt lucrarea". "Zona este plină de semafoare, dar execuţia e oprită pentru că nu sunt bani de finanţare. Şi la drumul Bălaia - Burzuc lucrările stagnează, în primăvară s-a lucrat, dar acum e impracticabil. De mai bine de 6 luni nu se lucrează pe el", a spus PDL-istul, adăugând că "exemple mai sunt".

adelina coste.jpgSituaţia a fost prezentată în contextul în care în aceeaşi conferinţă de presă Adelina Coste (foto), preşedinta organizaţiei de femei, şi ea candidată la deputăţie, a afirmat că USL-ului "îi fuge pământul de sub picioare" şi că tot ceea ce se întâmplă la nivel central denotă doar faptul că "după ce au ajuns la putere, reprezentanţii USL concluzionează acum că n-au ţinut cont de realitate, de criză, şi de aici rezultă haosul".

Coste a făcut referire şi la declaraţiile premierului Victor Ponta, care a anunţat săptămâna trecută că începând cu 15 noiembrie nu vor mai fi bani pentru spitale şi pensii, după care la scurt timp "s-a întors pentru a-şi repara gafa", şi a criticat şi afirmaţia premierului, că urăşte tot ce "tot ceea ce reprezintă Traian Băsescu".

"Sunt în politică de câţiva ani şi nu ne-am desconsiderat niciodată adversarii politici, nu i-am considerat niciodată duşmani, astfel încât să fie urâţi. Cum am putea vorbi de un interes comun, România, dacă noi, ca politicieni, suntem devastaţi de ură?", a întrebat Coste retoric.