Într-o conferinţă de presă susţinută joi, preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu a făcut referiri la moţiunea de cenzură, care se va vota vineri, cât şi la "traseiştii" din partid.

"Nu-mi face plăcere să recunosc că un foarte bun coleg şi foarte bun preşedinte al PDL Bihor, domnul Filip, a ales să plece. Am înţeles că are un proiect politic, noi îi dorim succes şi sperăm că în toamnă să ne reîntâlnim la alegerile cu dumnealui ca şi candidat pe un colegiu din Bihor din partea USL", a spus Avrigeanu.

Întrebat de BIHOREANUL dacă prin spusele sale îl descrie pe Filip traseist, de vreme ce a plecat în opoziţie, la PSD, Avrigeanu a răspuns că nu. "Nu. În cazul domnului Filip e o chestiune specială, la fel ca în cazul domnului Frunzăverde. După 20 de ani în partid, în PDL, nu cred că a fost o decizie uşoară", a spus el.

Liderul PDL a răspuns evaziv unei alte întrebări de-a BIHOREANULUI, şi anume dacă, aşa cum a scris înainte cu o zi pe blog, Filip şi-a exprimat vreodată nemulţumirea sau dezamăgirea vizavi de faptul că a fost nevoit să plece în 2010 prematur de la conducerea filialei bihorene, lăsând să se înţeleagă că a fost trădat. Fără să intre în concret, Avrigeanu a amintit doar că Filip a demisionat înainte de alegerile din filială. "Pe subiectul acesta nu aş vrea să insist foarte mult, dar domnul Filip şi-a dat demisia înainte cu câteva luni de alegerile pentru funcţia de preşdinte şi nu a candidat. A fost un interimar, a câştigat domnul Seremi alegerile, nu ştiu cine pe cine a trădat. Mie personal îmi pare rău de fiecare coleg de care pleacă", a spus el.

Tot la întrebările jurnaliştilor, Avrigeanu a spus că nu îl consideră nici trădător pe Petru Filip, dar a opinat în schimb că "ar fi putut să găsească o altfel de cale ca să rămână la PDL". "Plecarea dumnealui la Bucureşti, la organizaţia Sectorului 2, nu cred că a fost lucrul cel mai benefic pentru dânsul", a opinat Avrigeanu.

Întrebat şi dacă gestul lui Filip nu este cumva oportunist, de vreme ce plecare are loc în preajma algerilor locale, Avrigeanu a dat tot un răspuns diplomatic: "Timpul va dovedi dacă a fost oportunist sau nu".

Pe acelaşi subiect, Adelina Coste, proaspăt demisionară din funcţia de subprefect şi revenită în partid ca preşedintă a organizaţiei de femei, respectiv secretar general adjunct al PDL Bihor, şi-a arătat dezamăgirea "că oameni de la care ai avut de învăţat pleacă din partid, dar nu este un capăt de lume". "Acest partid mai are încă resursă suficientă, iar noi ştim că românii au o vocaţie pentru trădare şi aici istoria are exemple consacrate", a spus Coste.

Întrebată dacă a avut de învăţat de la Petru Filip şi ce anume, Coste a spus că da. "De la domnul Filip am învăţat cum se conduce o organizaţie".

Pe de altă parte, Avrigeanu a mai spus, în aceeaşi conferinţă de joi, şi că în opinia lui USL nu va vota, vineri, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ungureanu. "USL face doar un joc de imagine", a spus el, afirmând că, de fapt, nu îşi doreşte să preia acum guvernarea.