Deşi arată trăsnet, Cristina crede că principalul său atu nu e frumuseţea, ci inteligenţa.

Convinsă că această calitate nu se ofileşte odată cu trecerea anilor, vrea să şi-o pună în valoare de pe acum, căci şi-a planificat o carieră în business într-o companie de succes. Şi nu doar că şi-a fixat obiectivul, ci îl şi urmăreşte. Aşa că, în loc să-şi consume energia prin cluburi, preferă să stea cu burta pe carte...

Vrea în străinătate

Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, Cristina Takacs a ştiut de timpuriu încotro vrea s-o apuce, de când s-a înscris la profilul de contabilitate. "Mi se părea că este o specializare de viitor, fiindcă banii nu vor dispărea niciodată", spune ea.

Unii se aşteptau s-o vadă îndreptându-se spre modeling, fiindcă a obţinut rezultate. "Anul trecut am participat la Erdely Arca, un fel de Miss Transilvania pentru fetele de etnie maghiară, unde din 500 de concurente am ocupat locul al treilea". Cu toate acestea, nu i-a surâs ideea de a fi model. "M-am înscris în concurs doar pentru distracţie", explică ea.

La finele liceului, plănuieşte să se înscrie la o facultate cu profil de business, în străinătate. "Aş vrea în Danemarca sau în Anglia, pentru că acolo am prieteni. Salariile sunt foarte mari, iar dacă eşti bun poţi fi recrutat chiar de pe băncile facultăţii", zice fata. Pentru asta îşi pregăteşte terenul, aprofundând engleza şi franceza. "Am luat testul DELF, un fel de atestat în limba franceză, iar anul acesta mă pregătesc să dau testul Cambridge pentru engleză", povesteşte ea.

Mai bine o carte

Cu un tată maghiar şi o mamă slovacă, Cristina se înţelege bine cu oricine, indiferent de etnie. "Nu mă simt deloc discriminată. Mă înţeleg foarte bine cu românii", mărturiseşte ea, indiferentă la discuţiile pe această temă.

În timpul liber, în loc să piardă vremea prin cafenele sau la mall, cum fac alte colege de generaţie, tânăra preferă să aprofundeze studiul limbilor străine sau să se relaxeze cu câte o carte bună. "Le prefer pe cele de psihologie, iar autorii mei preferaţi sunt Aurora Liiceanu şi Emil Cioran. Chiar acum am început să citesc Silogismele Amărăciunii de Cioran", spune ea.

E convinsă că dacă îşi va da silinţa cel puţin la fel de mult ca până acum, va reuşi. Pentru că totul depinde numai de ea şi nu vede ce i-ar putea sta în cale...


CONŞTIINCIOASĂ
Cristina Takacs
Vârstă: 17 ani
Ochi: verzi
Zodie: Vărsător
Înălţime: 1.68 m
Greutate: 50 kg
Măsuri: 85-61-90
Hobby: lectura, călătoriile

Laviniu Kovacs

Fotografiile au fost făcute la: Digital Studio mic_4.jpg