După ultimele victorii, dar în special după jocul de la Sibiu, unde s-a impus clar pe terenul liderului, CSU Atlassib, jucătorii de la CSM CSU Oradea se reîntorc în acest weekend acasă, aici unde vor disputa, sâmbătă seara, de la ora 19.45, unul dintre cele mai dificile meciuri din actuala ediţie de campionat.

În cadrul etapei a XII-a, prima a returului campionatului Ligii Naţionale, baschetbaliştii orădeni vor primi vizita Stelei. Se vor întâlni echipele cu cele mai puţine înfrângeri de până acum din campionat, câte două pentru ambele combatante.

"Urmează un meci dificil, în compania unei echipe cu pretenţii. Ne dorim să câştigăm pentru că acesta este scopul nostru la fiecare meci. Pe de altă parte, o victorie în faţa Stelei ne-ar oferi un avantaj important, deoarece în situaţia unei egalităţi în doi am fi avantajaţi de rezultatele directe întrucât i-am învins în duelul direct din tur. În plus, ar fi un avantaj moral să ai 2-0 în duelurile cu Steaua", a declarat managerul echipei CSM CSU, Şerban Sere, în conferinţa de presă ce a prefaţat acest derby.

De precizat faptul că în tur, la Bucureşti, orădenii s-au impus în runda inaugurală a actualei ediţii de campionat, cu scorul de 72-68 şi prin acest fapt, dar şi prin prisma clasamentului, au ascendentul moral asupra adversarei, mai cu seamă cu cât vor evolua pe teren propriu, în faţa unui public inimos.

De altfel, săptămâna aceasta, CSM CSU Oradea a şi lansat un scurt video de promovare a partidei împotriva Stelei în care baschetbaliştii clubului îi cheamă pe fani să-i încurajeze îmbrăcaţi în roşu, una dintre culorile echipei orădene.

Partida din prima etapă a returului Ligii Naţionale la baschet masculin, CSM CSU Oradea - Steaua CSM EximBank Bucureşti va fi arbitrată de Marius Ciulin, Alin Faur şi Alin Dragoş. Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost delegat Romi Stănciulescu.

Partida, care va debuta la ora 19:45, va fi transmisă şi de Digi Sport.

Prima etapă din retur a debutat vineri, când BC Mureş s-a impus cu 90-81 la Mediaş, cu Gaz Metan, iar U BT Cluj a câştigat tot în deplasare, la Bucureşti, cu Dinamo, cu scorul de 85-75.

Între celelalte jocuri ale etapei, se mai remarcă disputa de duminică seara, de la Craiova, dintre SCM U din localitate şi BCM U Piteşti, cu începere de la ora 20, de asemenea, în transmisiune pe Digi Sport.