11 persoane vârstnice, unele dintre ele cu dizabilități, au fost descoperite, luni seară, de polițiștii din Ilfov într-un imobil aflat în construcție, în Tunari. Bătrâneii erau însoțiți de o altă persoană, care le-a declarat polițiștilor că oamenii au fost ascunși pentru a nu fi identificați de autorități, care au demarat controale în azile.

Potrivit HotNews.ro, s-a întâmplat luni seară, descoperirea fiind făcută de polițiștii din Ilfov, împreună cu pompieri și personal medical, „în urma unei sesizări a reprezentanţilor mass-media”.

„Femeia care însoțea cele 11 persoane afirmă că au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, județul Ilfov, pentru a nu fi identificate de autorități”, arată sursa citată.

La fața locului au fost prezenți medici de la SMURD și Ambulanță, care au evaluat victimele.

„Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi. Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o altă locaţie adecvată”, a precizat sursa citată.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Digi24 dezvăluie că bătrâneii ar fi fost cărați cu cearșaful dintr-un azil supraaglomerat.

Conform acestei surse, victimele fuseseră cazate la un centru social din apropiere, însă au fost scoase de acolo. „Unii martori spun că ar fi fost cărați cu cearșafurile. Nu ar fi trebuit sa fie găsiți de autorități la control pentru că erau în plus peste numărul de locuri pe care căminul le are”, menționează sursa citată.

Proprietarii azilului respectiv urmează să fie audiați.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Polițiștii și alte autorități cu atribuții de control fac și alte verificări la azile în contextul în care în ultima perioadă au fost găsite mai multe nereguli la centre sociale de lângă Capitală.

Așa cum BIHOREANUL a mai arătat, mai multe persoane au fost arestate preventiv, iar altele au fost plasate în arest la domiciliu, într-o anchetă de proporții, ce vizează trei azile - centre de îngrijire şi asistenţă din Afumaţi şi Voluntari ale Asociaţiei „Sf. Gabriel cel Viteaz”, unde bătrânii erau ținuți în condiții inimaginabile: flămânzi și fără îngrijire medicală, cu răni până la os și plini de fecale. Presa centrală publică mărturii îngrozitoare din acest caz.

Patronul acestor azile, Ștefan Godei, șeful Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, își cheltuia banii obținuți necuvenit din azilele groazei pe prostituate și droguri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!