Inspiraţi de un videoclip care a devenit viral pe internet, în care un bărbat, a cărui cizmă fusese înhăţată de un câine, îl strigă repetat pe un anume Cristi să vină să-l salveze, mai mulţi orădeni, majoritatea adolescenţi, au decis să se adune, sâmbătă, în parcul Palatului Baroc şi să-l strige, la rândul lor, pe Cristi.

Replica din videoclip a fost împrumutată, în ultima perioadă, de tineri din toată ţara, care s-au apucat să strige "Bă, Cristi!" în cămine studenţeşti ori pe stradă.

În schimb, iniţiatorii acţiunii de la Oradea, liceenii Mircea Mischie, Bogdan Mărcuş şi Andrei Porumb, au vrut să-i dea o însemnătate şi să nu iasă în stradă doar de dragul trendului. Drept urmare, au adăugat evenimentului o componentă caritabilă. "Am aflat despre căminul de bătrâni din Dumbrava, care funcţionează doar cu ajutorul donaţiilor. Am decis să lansăm pe Facebook un apel către toţi cei care pot să-i ajute", a explicat Mircea Mischie.

Din sutele de orădeni care şi-au confirmat prezenţa la eveniment, pe Facebook, sâmbătă, în parcul Palatului Baroc au ajuns doar circa 20. Ei au adus plase cu alimente neperisabile, îmbrăcăminte şi obiecte de igienă. De asemenea, ştiind de existenţa acţiunii, episcopul romano-catolic László Böcskei s-a prezentat şi el cu donaţii pentru bătrânii din Dumbrava.

În aceeaşi zi, iniţiatorii acţiunii au şi dus ajutoarele strânse la căminul de bătrâni. "Sunt oameni abandonaţi, rămaşi singuri la bătrâneţe, de care are grijă domnul Viorel Paşca, cu ajutorul sponsorizărilor şi donaţiilor. Am văzut că au condiţii chiar bune de locuit", a spus Mircea Mischie.