Absolvenții de liceu care susțin bacalaureatul în centrul de examen amenajat în Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea trebuie să demonstreze răbdare și putere de concentrare.

Nu de alta, dar muncitorii care lucrează la înlocuirea rețelelor de termoficare de pe strada Spiru Haret, de lângă școală, nu s-au oprit din muncă, implicit nici din a face gălăgie, nici măcar în timpul probelor.

„În mod normal, examenele de bacalaureat ar trebui să fie un moment în care elevii se pot concentra pe cunoștințele și abilitățile pe care le-au acumulat pe parcursul anilor. Aceste examene sunt esențiale pentru viitorul lor și, de multe ori, reprezintă o poartă de acces către învățământul superior sau o carieră promițătoare. Cu toate acestea, în fața Liceului Emanuil Gojdu, în locul unei liniști favorabile susținerii examenelor, se întinde un peisaj sonor al dezordinii și al zgomotului infernal. Zilnic, elevii sunt nevoiți să susțină examenele prin ceea ce poate fi descris drept un "zid de zgomot””, a scris pe Facebook mama unui absolvent de liceu.

Femeia, pe numele ei Gianina Nicoleta Clop, a publicat și înregistrări video care arată utilajele gălăgioase.

„Dreptul la un mediu adecvat și liniștit pentru a-și demonstra cunoștințele ar trebui să fie garantat pentru fiecare elev în timpul acestor probe cruciale. Această situație precară le afectează capacitatea de concentrare, îi distrag și îi împiedică să ofere tot ceea ce au învățat în acești ani de studiu. Este nedrept ca acești tineri să fie privați de dreptul lor la o șansă echitabilă de a-și demonstra cunoștințele acumulate”, a mai scris Gianina Nicoleta Clop.

Lucrările de pe strada Spiru Haret sunt necesare pentru înlocuirea rețelelor de termoficare și se desfășoară de câteva săptămâni. De altfel, aceeași problemă a gălăgiei a fost și săptămâna trecută, când absolvenții de gimnaziu au susținut Evaluarea Națională.

Contactat de BIHOREANUL, Dan Crețu, directorul comercial al societății Termoficare, beneficiarul lucrărilor, a declarat că într-adevăr lucrările puteau fi sistate pe durata examenelor, iar desfășurarea lor a fost o scăpare. El a promis că, măcar la ultima probă de Bacalaureat, care va avea loc miercuri, absolvenții vor avea parte de liniștea necesară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!