Ca în fiecare an, examenul de Bacalaureat conturează un clasament al şcolilor din Bihor, în funcţie de gradul de promovabilitate al elevilor.

La coada acestui top se află două licee cu promovabilitate zero, unde niciun elev nu a reuşit să ia măcar media 6. Acestea sunt Liceul Tehnologic Agroindustrial Tamasi Aron Borş, unde s-au înscris la Bacalaureat 7 elevi, şi Fundaţia Cultural Umanitară Liceul Henri Coandă Oradea, unde au dat Bacul 8 elevi.

În acelaşi clasament, fruntaşe sunt două licee vocaţionale din Bihor: Liceul Teologic Baptist Emanuel şi Liceul Teologic Penticostal Betel. La ambele şcoli, toţi elevii înscrişi la Bacalaureat - 52 la Betel şi 56 la Emanuel - au promovat examenul.

Alte şcoli din judeţ cu un număr mare de elevi promovaţi la Bacalaureat sunt Colegiul Naţional Emanuil Gojdu (promovabilitate de 96,88%), Colegiul Naţional Theodor Neş din Salonta (96,52%), Liceul Teoretic Aurel Lazăr Oradea (95,65%), Colegiul Naţional Mihai Eminescu (92,83%).

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian, absolvenţii de liceu nemulţumiţi de notele de la Bac au depus, în total, 1.394 de contestaţii. Cele mai multe din acestea, 624, au fost depuse la limba şi literatura română, iar alte 244 la matematică. 172 de elevi au contestat nota la biologie, alţi 129 la istorie, iar alţi 124 la geografie.

Notele de la Bacalaureat au fost afişate luni în toate centrele de examen din Bihor. 57,85% din elevii bihoreni au promovat examenul, procentul fiind sub media naţională.