Elevii care se pregătesc pentru susținerea examenului de Bacalaureat au la dispoziție noi seturi de modele de subiecte. Ministerul Educației a publicat cele mai recente teste de antrenament, dar și baremele, procedură care se repetă săptămână de săptămână, după cum anunță Alba24.ro.

Potrivit sursei citate, programa pentru examen a fost modificată la începutul acestui an. Practic, din fiecare disciplină care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi. Totuși, diferențele sunt mici față de anul trecut, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea. 

Anul acesta, simulările examenului de bacalaureat încep pe 22 martie, cu Limba şi literatura română (proba E.a), pe 23 martie va avea loc simularea la proba obligatorie a profilului (proba E.c), pe 24 martie - la proba la alegere a profilului şi specializării (proba E.d), iar pe 25 martie - la Limba şi literatura maternă (proba E.b).

Probele propriu-zise ale examenului de Bacalaureat 2021 se vor desfășura în perioada 14-25 iunie (probele orale), respectiv 28 iunie - 1 iulie (probele scrise). Primele rezultate vor fi publicate în 5 iulie, iar cele finale, în 9 iulie.

Vezi AICI TOATE modele de subiecte pentru BACALAUREAT 2021, pe discipline de examen și în funcție de profil!