Ministerul Educației a publicat, vineri, rezultatele preliminare la Bacalaureatul de toamnă, care arată că în Bihor 31,27% dintre candidați au promovat, obținând medii mai mari sau egale cu 6.

Numeric, este vorba de 257 de absolvenți promovați, din totalul de 822 prezenți la această sesiune a Bacalaureatului. Alți 134 de candidați s-au înscris, dar au absentat, iar un tânăr a fost eliminat din examen, după ce a fost prins cu telefonul mobil asupra lui.

Niciun elev din Bihor n-a luat media 10 la această a doua sesiune a Bacalaureatului. De altfel, în tot județul, un singur candidat a obținut o medie mai mare de 9, fiind vorba de un absolvent de la Liceul Sportiv.

Cei mai mulți candidați, 220, au medii între 6 și 7, 32 au medii între 7 și 8, iar 4 între 8 și 9.

Merită menționat și că rata de promovare este mai mare decât în aceeași sesiune a anului 2022, când 36,6% dintre candidații din Bihor au luat Bacalaureat.

O analiză pe ambele sesiuni ale Bacalaureatului făcută de Ministerul Educației arată că în Bihor, în acest an, au promovat examenul 2.881 de candidați din cei 3.685 prezenți, adică 78,2%. Fruntaș în țară este județul Cluj, cu o rată de promovare de 84,6%.

Date despre Bacalaureatul de toamnă, furnizate de Ministerul Educației:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!