Miercuri, absolvenţii de liceul au susţinut proba obligatorie a profilului, în cadrul Bacalaureatului de toamnă. Din cei 902 elevi înscrişi, 204 au avut examen la istorie, iar 698 la matematică.

175 au absentat la această probă, iar unul a fost eliminat, pentru că a încercat să copieze. Candidatul susţinea examenul la centrul amenajat în Liceul Teoretic Lucian Blaga din Oradea.

Vineri, tinerii vor susţine ultima probă, cea la alegere. Notele vor fi afişate pe 29 august până la ora 16, iar în aceeaşi zi tinerii vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.

Pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în Bihor sunt cinci centre de evaluare, la Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea, care are o subcomisie la Salonta, la Colegiul Transilvania Oradea, Liceul Teoretic Constantin Şerban Aleşd, la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş şi la Liceul Teoretic Horvath Janos Marghita.

De asemenea, în Bihor este un centru zonal de evaluare, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, unde vor fi corectate lucrări ale elevilor din alte judeţe.