Consiliul Naţional al Audiovizualului împreună cu UNICEF a realizat studiul „Reprezentarea violenţei televizuale şi protecţia copilului", un proiect care cuantifică violenţa din programele difuzate de 11 televiziuni, în perioada 5-11 ianuarie 2010.

Potrivit studiului, din punct de vedere al duratei actelor violente emisiunea „În gura presei", prezentată de Mircea Badea este pe primul loc la categoria de emisiuni de divertisment şi pamflet, cu o medie de peste 12 de minute de violenţă pe oră. De asemenea, emisiunea lui Badea e pe primul loc şi în ceea ce priveşte durata medie a unui act violent, de aproape un minut.

Mircea Badea a comentat rezultatele studiului CNA în emisiunea sa de miercuri. "Urmăriţi cea mai violentă emisiune de televiziune din România. Asta spune fix CNA-ul. Deja devin violent. Mi-au măsurat violenţa în secunde. Eu aveam senzaţia că sunt de unul singur în emisiunea asta. S-a întâmplat când am bătut laptop-ul? Deci pe mine când mă apucă violenţa, mă ia aşa de jos, mă violentez timp de 59 de secunde, în medie", a spus Mircea Badea.

„Televizorul este diavolul, nu vă mai uitaţi la televizor, deoarece oamenii din lumea întreagă se nasc fundamental buni, fără violenţă, plini de flower-power, nu agresează pe nimeni la modul instinctiv, violenţa este adânc înrădăcinată în gena televiziunii nu a omului", a mai zis Badea.

Acelaşi studiu a desemnat emisiunea „Dan Diaconescu Direct" ca fiind cel mai violent program de dezbateri din România, cu peste o mie de secunde pe oră.