Un băiat de 14 ani s-a înecat, marţi după amiază, în lacul Şauaieu, din comuna Nojorid. Adolescentul era la scaldă cu încă doi prieteni şi a fost tras la fundul lacului de curenţii puternici. Prietenii săi au reuşit să iasă din apă şi au cerut ajutor.

"Echipajul de căutare-salvare de la înec din cadrul Detaşamentului 1 a acţionat cu barca pneumatică, iar apoi au fost alertaţi scafandrii din cadrul Detaşamentului 2, care l-au şi găsit pe băiat", a declarat pentru BIHOREANUL lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Tânărul a fost scos din apă după mai bine de o oră şi jumătate de la înec, astfel că salvatorii nu au mai putut să-l readucă la viaţă.

El este al patrulea bihorean decedat prin înec, de la deschiderea sezonului estival. Alţi doi adolescenţi, unul de 13 şi altul de 16 ani au murit înecaţi în luna mai, unul într-un canal colector din satul Boiu şi altul în barajul de la Tileagd, iar un tânăr de 21 de ani s-a înecat luna trecută în lacul din Gepiu.