Pompierii orădeni au căutat sâmbătă după amiază timp de aproximativ două ore trupul unui adolescent în vârstă de 17 ani, care s-a înecat în Crişul Repede, la Sântandrei.

"La faţa locului a fost prezent un echipaj de trei scadandri şi unul de paramedici din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea. L-au găsit decedat, chiar în zona în care se presupune că s-a înecat, la o adâncime de circa 6 metri", a declarat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Băiatul, despre care iniţial se credea că este localnic dar ulterior s-a aflat că era din Nojorid, era la scaldă împreună cu două fete, una fiind - se pare - prietena lui, când a fost prins de un vârtej şi tras la fund.

Martorii povestesc că un bărbat a încercat să sară după el, să îl salveze, dar apa era prea mare şi nu a reuşit. În zona dispariţiei băiatului vârtejurile sunt frecvente, deoarece în trecut au fost făcute săpături.

UPDATE: În urma apariţiei unor zvonuri, potrivit cărora pompierii ar fi acţionat cu întârziere, purtătorul de cuvânt al ISU a mai precizat că nu a fost aşa. "Noi am fost anunţaţi la ora 15.10, iar pompierii au sosit la ora 15.22", susţine purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.