Tânărul de 19 ani care a murit nevinovat duminică noaptea în urma unui accident petrecut pe Dealul Bitii, în afara localității Răbăgani, era elev la Liceul cu Program Sportiv Bihorul din Oradea. Profesorii vorbesc despre altruismul și pasiunea sa pentru sport.

„Vestea dispariției fulgerătoare a elevului nostru, BODEA ADRIAN, clasa a XII-a A, ne-a îndurerat profund. Un gând de mângâiere, compasiune și sincere condoleanțe familiei îndoliate. ADI, vei rămâne mereu în sufletele noastre prin inocența chipului tău, altruismul, pasiunea pentru sport și buna dispoziție împărtășite celor din jur. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Conducerea și cadrele didactice - LPS „Bihorul” Oradea” – este mesajul publicat pe pagina de Facebook a liceului orădean. 

Contactat de BIHOREANUL, directorul școlii cu specific sportiv, Lucian Stance, a spus că vestea i-a întristat pe colegii și profesorii băiatului.

„Este o tragedie pentru familie în primul rând, dar și pentru noi, ca liceu. Este o tragedie ca un tânăr să moară la o vârstă la care ar fi trebuit să aleagă încotro să-și îndrepte pașii în viață”, a spus directorul LPS. În cadrul liceului, Adrian practica fotbalul. 

Duminică seara, băiatul din Diosig se afla pe scaunul din dreapta-față al unui autoturism care circula pe DN76, pe Dealul Bitii, când șoferul - un tânăr de 23 de ani tot din Diosig - a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat pe contrasens și s-a izbit de un alt autoturism condus de un bărbat din Arad. 

Impactul a fost zdrobitor, imaginile transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana fiind edificatoare în acest sens. 

(foto: ISU Crișana)

În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajele medicale trimise la fața locului, nici băiatul de 19 ani, nici tânărul de 23 de ani nu au putut fi salvați. 

Tot duminică seara și tot pe DN76, însă la Hidișelu de Sus, s-a mai produs un accident. Un șofer a ieșit de pe carosabil, a lovit două indicatoare rutiere și un stâlp metalic, dar și zidul unei case. În urma accidentului, o fetiță de 13 ani a murit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!