Băieţel de un an şi 8 luni, din Balta Sărată, Teleorman, care a fost salvat, marţi seară, de pompieri, după ce căzuse într-un puţ adânc de 16 metri, unde a stat circa 10 ore, este în stare critică.

Micuţul a suferit o hipotermie severă, în noaptea de marţi spre miercuri a intrat în stop cardiac şi a fost resuscitat, medicii fiind rezervaţi în ce priveşte evoluţia stării sale de sănătate. Copilul, internat acum la secția de Terapie Intensivă, are pneumonie de aspiraţie, adică i-a intrat lichid în plămâni. 

"Deocamdată toate manevrele sunt de reanimare, nu se fac intervenţii chirurgicale sau de altă natură, totul e pe reanimare hidroelectrolitică, pe antibiotico-terapie, pe un suport ventilator, în continuare este ventilat mecanic. Temperatura corpului s-a stabilizat de la venire, din cursul nopţii deja avea o temperatură normală a corpului când a urcat pe ATI, doar că această problemă pulmonară probabil că va trece mai greu", a spus, potrivit Digi24.ro, purtătoarea de cuvânt a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, Raluca Alexandru.

Copilul a fost conştient când salvatorii l-au adus la suprafaţă, dar, cum a stat cu jumătate de corp în apă, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit rapid. Primele semne le-a dat chiar în ambulanţa care l-a dus către elicopterul cu care a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

"După atâtea ore de stat în fântâna aia micuţă, o parte din timp a stat şi în apă, pe urmă a fost scos un pic jumătate de metru, un metru deasupra apei, pe urmă iar a alunecat în apă. Era în şoc hipotermic, hipotensiv. Inima îi bătea, dar copilul nu era bine deloc. Funcţiile lui vitale erau slăbite mult: tensiune mică, bradicardie, adică frecvenţă cardiacă mică, 40-50 de bătăi pe minut. Trebuie încălzit. I se bagă fluide, i se bagă sondă nasogastrică, i se bagă fluide calde în stomăcel. Plus pături, aspiratoare, aeroterme cu aer cald. El trebuie readus la o temperatură compatibilă cu supravieţuirea. Momentan era viu, dar cu şanse mici din punctul meu de vedere", a spus medicul Bogdan Caraveţeanu.

Şi mama băieţelului, însărcinată în ultima lună, a fost internată în spitalul din Roşiorii Verde, după ce în cursul zilei de marţi i s-a făcut rău de mai multe ori. Mama băiatului este în stare bună, dar medicii au decis să o ţină sub supraveghere. Ea a suferit un atac de panică, marţi, în timp ce pompierii încercau să îi salveze fiul.