Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin, de care aparțin Băile Felix și Băile 1 Mai, și-a ridicat în cap nu doar chioșcarii din centrul Felixului, ale căror construcții le-a demolat zilele trecute, ci și gigantul comercial Lidl.

Consiliul Local a respins acum trei ani propunerea firmei de a amenaja, pe un teren liber pe care îl deține la intrarea în stațiune, un magazin cu parcare, considerând inoportună apariția de supermarketuri în Băi fiindcă ar putea afecta „profilul de stațiune balneo-climaterică”.

În procesele care au urmat, Lidl a câștigat anul trecut la Curtea de Apel București anularea HCL, cu argumentul că edilii nu au cerut și poziția Consiliului Concurenței, dar fără să obțină obligarea Consiliului Local de a aproba construirea magazinului. Apoi, demersurile s-au împotmolit.

Bihorel a aflat că, sesizat de firmă, Consiliul Concurenței i-a respins plângerea, pe considerentul că putea cere construirea magazinului oriunde altundeva în comună, iar interdicția privind construirea de supermarketuri le vizează pe toate, nu doar pe cele ale Lidl.

Dacă vor să „viziteze” asemenea obiective, turiștii au libertatea să dea o fugă până la cele din Sânmartin...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!