Pentru al doilea an la rând, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea a organizat un Bal de Crăciun, o sărbătoare la care au participat copiii cu cerințe speciale, părinții lor și profesorii școlii.

Special pentru această zi, școala a fost gătită de sărbătoare, cu brazi împodobiți și un colț de iarnă, cu decorațiuni din lemn și beculețe, amenajat în curtea unității de învățământ.

Ziua a început cu un recital de colinde tradiționale, cântate de elevi și profesori pe coridoare și în curtea școlii, iar apoi, copiii au dus veselia pe scena sălii festive din unitatea de învățământ. Cu mari emoții, preșcolarii din două grupe de grădiniță și mai mulți elevi din 11 clase au prezentat pe rând momente artistice inspirate din tradițiile populare specifice sărbătorilor de iarnă sau au recreat scena Nașterii Mântuitorului.

În paralel, 27 de copii din șapte clase au intrat într-o altă lume magică, plină de sunete și armonie, participând la două ateliere de meloterapie, alături de părinții lor și câțiva profesori. Musafirii școlii au fost așteptați cu o masă tradițională de Crăciun, pregătită de cadrele didactice.

Pentru copii, cel mai important a fost că au fost aplaudați pentru efortul lor. De asemenea, au avut parte de o surpriză: însuși Moș Crăciun a ajuns în școala lor, cu daruri pentru toți, ajutat de sponsorii școlii (Asociația Support Bihor, Banca pentru Alimente, Asociația CES și Asociația SKAI).

Ziua s-a încheiat tot cu un recital de colinde, oferit de liceenii și profesorii de la Colegiul Mihai Eminescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!