Asociaţia Culturală Opera Vox, împreună cu mai mulţi sponsori şi parteneri, a organizat vineri seară, în premieră, un bal de tip vienez la Oradea. Evenimentul a avut loc la Teatrul Regina Maria, a cărui sală a fost plină de orădeni îmbrăcaţi la patru ace.

Spectatorii au putut asculta arii de operă şi operetă, polci şi valsuri, interpretate de orchestra Asociaţiei Opera Vox, alături de soprana Cristina Simionescu de la Opera Naţională din Iaşi, mezzosoprana Gabriella Varvari de la Opera Naţională din Timişoara, tenorul Alfredo Pascu de la Teatrul Naţional de Operetă din Bucureşti, basul Ioan Vrăşmaş, preşedintele Opera Vox, dirijori fiind Vlad Eniu şi Vlad Agachi.

De asemenea, pe scenă au valsat balerinii aceleiaşi asociaţii, precum şi mai multe perechi de debutanţi. Este vorba de orădeni care şi-au dorit să facă parte din spectacol şi au luat în prealabil lecţii de dans.

În timp ce unii dintre spectatori s-au bucurat de regalul vienez, alţii au criticat organizarea, plângându-se de faptul că spectacolul a început cu întârziere şi că gustările pregătite pentru pauză nu au fost amplasate cum trebuia, astfel încât s-a creat îmbulzeală.

La rândul său, preşedintele Opera Vox, admite că au existat unele probleme. "A ieşit bine, dar cum a fost primul nostru bal de acest gen există unele lucruri din care trebuie să învăţăm şi să le remediem pentru următoarele astfel de evenimente", a spus Ioan Vrăşmaş.