Orădenii s-au mobilizat exemplar, sâmbătă, pentru a participa la ediţia a IV-a a Swimathon Oradea, un eveniment organizat de Fundaţia Comunitară, care şi-a propus să ajute ONG-uri şi bihoreni de rând în diverse cauze sociale, umanitare, medicale ori educative.

În total, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" s-au adunat 320 de înotători, cei mai mulţi de până acum, cărora li s-au alăturat şi alţi susţinători ai celor 18 cauze acceptate anul acesta în cadrul evenimentului.

Şi anul acesta printre înotători s-au numărat echipe ale unor firme şi companii care au sediul în Oradea, inclusiv în Parcul Industrial. De asemenea, în cadrul acestei ediţii Compania de Apă Oradea şi Administraţia Bazinală de Ape Crişuri au susţinut cu echipe întregi proiecte ale Swimathon-ului.

Noutatea ediţiei cu numărul patru este aceea că, la îndemnul organizatorilor, susţinătorii proiectelor şi fundraiserii s-au mobilizat din timp şi, până la startul maratonului de înot, adunaseră deja, în total, 132.000 lei, o sumă mult mai mare decât cea adunată la finalul evenimentului de anul trecut.

Ca de obicei, participanţii au fost invitaţi să dacă donaţii şi direct la bazin pentru oricare dintre cele 18 cauze înscrise. Proiectul care va reuşi să strângă cei mai mulţi bani va primi şi un bonus din partea Fundaţiei Comunitare Oradea.