Un complet al Curţii de Apel Timişoara a judecat, joi, recursul pe care Consiliul Judeţean Bihor şi şefii instituţiei - Pásztor Sándor, Ioan Mang şi Traian Bodea - l-au depus împotriva sentinţei Tribunalului Bihor, care arăta că aceştia au fost aleşi în cadrul unei şedinţe nelegale, în care nu s-a respectat secretul votului.

Completul de judecată al Curţii de Apel Timişoara a rămas în pronunţare în dosarul PNL Bihor vs. CJ Bihor, urmând să dea o sentinţă cel mai probabil tot joi. Până la ora 15, însă, decizia magistraţilor nu a fost publicată pe site-ul instanţei. 

La Timişoara, în grup

La Timişoara, PNL Bihor a fost reprezentat de avocatul Florin Marinău, iar Consiliul Judeţean de toţi cei trei şefi ai instituţiei, alături de trei avocaţi. Numai unul dintre ei, Pásztor Sándor, a şi vorbit în timpul procesului, făcând-o în numele instituţiei, vicepreşedinţii fiind, astfel, doar pe post de "spectatori".

Cele două părţi nu au adus probe noi în dosar, însă avocaţii CJ Bihor au cerut suspendarea procesului până la soluţionarea celuilalt proces în care instituţia acuză PNL Bihor că blochează "în mod abuziv" proiectele judeţului. Cererea le-a fost respinsă de magistraţi.

Contactat de BIHOREANUL după termenul de judecată, preşedintele Pásztor Sándor a refuzat vehement să vorbească despre ce s-a întâmplat la proces. "Nu dau declaraţii despre cum a fost. Acum chiar nu doresc să fac declaraţii. Scrieţi ce vreţi…", a spus acesta, iritat. La insistenţele reporterului, Pásztor a răspuns: "Foarte bine a fost. Ce să zic acum?".

Alegeri "nelegale"

În cazul în care Curtea de Apel Timişoara va menţine sentinţa dată în primăvara acestui an de Tribunalul Bihor, la Consiliul Judeţean Bihor vor trebui reluate alegerile pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi, de data aceasta cu respectarea procedurilor privind votul secret.

Tribunalul Bihor a arătat, în motivarea sentinţei, că la şedinţa de constituire a CJ Bihor preşedintele de şedinţă a fost ales "în mod nelegal", "legea a fost încălcată prin faptul că o parte din consilieri au arătat opţiunea de pe buletinul de vot la ieşirea din cabină, şi-au exprimat verbal opţiunea", respectiv Comisia de validare nu mai avea "o compunere care să respecte exigenţele legii", după ce liberalul Dacian Foncea a părăsit Sala Mare a Consiliului Judeţean.

CJ Bihor şi şefii instituţiei au atacat sentinţa la Curtea de Apel Oradea şi apoi au cerut şi obţinut strămutarea procesului la Timişoara.