La data de 4 martie 2023, a avut loc ediţia din acest an a Balului de Caritate anual organizat de cluburile LIONS din Oradea. La eveniment au participat 210 de persoane, la invitaţia membrilor LIONS CLUB Oradea şi LIONS CLUB Oradea 22. Astfel, membrii LIONS şi invitaţii lor şi-au adus contribuţia la cauzele pe care dorim să le susţinem pe mai departe, totalul donaţiilor acestei ediţii depăşind 150.000 lei.

În anul acesta, fondurile obţinute vor fi direcţionate către sprijinirea pacientului oncologic de vârstă pediatrică, precum şi activităţilor care vizează sănătatea şi educaţia copiilor din comunitatea noastră.

Implicarea membrilor LIONS din Oradea, numărul şi calitatea invitaţilor, a sponsorilor şi a partenerilor noştri, prezenţa mare a colegilor din alte cluburi şi din partea Districtului 124 România, ne dau speranţe că acţiunile noastre se bucură de apreciere şi îndeplinesc scopul nostru general – acela de a lucra pentru comunitate.

Dintre aceste acţiuni, pe care ne propunem să le continuăm şi în anul lionistic următor, amintim următoarele:

- din fondurile obţinute la Balul de caritate din 02.04.2022, Lions Oradea a oferit o sponsorizare de 19.000 lei, din care au fost achiziţionate mobilierul necesar, precum şi un videoproiector, un laptop şi un televizor - pentru dotarea şi utilarea spaţiului pentru pacienţi oncologici preşcolari - din cadrul Centrului de zi "ALI CITY CAMP" - derulat de către ALI - Asociaţia "Lumea Lui Iannis".

- am ajutat peste 150 de copii să înceapă scoala cu un ghiozdan plin de rechizite, oferindu-le nu doar materialele necesare ci şi o şansă egală de a învaţa şi a reusi, indiferent de resursele financiare ale familiilor din care provin.

- am asigurat unor copii o experienţă minunată la tabăra de iarnă din anul acesta. Aceştia au participat la activităţi distractive, au făcut drumeţii şi au făcut prieteni noi, într-un decor natural de poveste, înconjurati de voluntare cu experienţă.

- am organizat două ateliere (iulie 2022), unde elevii de la Scoala Generală Hidișelu de Sus au participat la activităţi educaţionale. Atelierele au inclus educaţie juridică, identitatea şi drepturile copilului, precum şi dezvoltarea socio-emoţională.

- copiii, pacienţi oncologici, au avut o săptămână plină de activităţi şi prietenii noi la prima ediţie a taberei organizate special pentru ei de către echipa "Printre Curcubee" şi sponsorii generoşi. Ideea noastră este ca acest eveniment să fie doar începutul unei lungi tradiţii, care să le ofere sprijin şi speranţă în lupta lor împotriva cancerului.

- am organizat un screening oftalmologic pentru elevi la şcoala "Ioan Slavici".

- în luna decembrie 2022, împreună şi alături de copii, am gătit bucate delicioase şi am socializat cu copiii din centrele "Ciupercuţe" şi Paleu ale DGASPC, într-o atmosferă prietenească în spiritul Crăciunului, iar Moş Crăciun, prin reprezentanţii cluburilor Lions, a adus cadouri constand în haine de iarnă, pijamale şi nelipsitele dulciuri.

- am organizat o piesă de teatru în scop caritabil iar, în cadrul evenimentului, s-au oferit "Bursele de Excelenţă Lions", dar şi "Premiile de excelenţă Lions în Educaţie" celor 6 elevi bihoreni care au obţinut note de 10 la examenele de Bacalaureat si Evaluare Naţională din acest an.

Ne-am bucurat să fie alături de noi Past District Guvernatori ai Districtului 124 România: Mirela Grigorovici, Rodica Dacin, Florian Dacin, Radu Cristea, membri ai cabinetului executiv al districtului, membri LIONS ai altor cluburi din cadrul Districtului 124 Romania din Bucureşti, Cluj, Iasi, Timişoara, Arad.

Totodată, au fost alături de noi invitaţi, dar şi sponsori şi parteneri ai celor două cluburi, fără sprijinul cărora nu am putea derula acţiunile noastre în comunitate, precum şi membri LEO - organizaţia de tineret a LIONS Oradea.

După finalizarea evenimentului, urmând cutuma deja creată, alimentele care au prisosit  au fost donate Adăpostului de noapte - DAS Oradea.

Mulţumim şi pe această cale tuturor celor care ne-au onorat cu prezenţa şi au participat la acest eveniment, precum şi celor care au sprijinit, în orice formă organizarea acestuia.

Să ne revedem cu bine şi la acţiunile noastre viitoare!

We serve!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!