Firma Professional Advertising & Events, în colaborare cu Asociaţia Piticot şi Asociaţia Firmelor Bihorene, a organizat, joi seară, la etajul I al centrului comercial Oradea Plaza, cea de-a treia ediţie a "Galei Femeilor de Succes din Bihor".

Cuvântul "gală" este, însă, unul pretenţios, de vreme ce spectacolul s-a ţinut chiar pe holul centrului comercial, unde au fost aranjate nişte scaune, iar fundalul muzical a interferat frecvent cu ritmurile latino ce se auzeau dinspre un spaţiu în care sunt organizate cursuri de dans.

Model "de succes"

Culmea ironiei este că evenimentul, care a premiat femeile de succes din Oradea şi Bihor, a fost prezentat taman de Anca Banda, directoarea Casei de Cultură din Beiuş, arestată în decembrie anul trecut (iar ulterior eliberată), pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Banda este acuzată de DNA Oradea că a întocmit tabele fictive cu artişti premiaţi sau plătiţi în cadrul spectacolelor finanţate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, încasând ilegal aproximativ 130.000 de lei, cu concursul fostului director al Centrului, Adrian Dume, arestat şi el o bună bucată de vreme.

În prima apariţie publică după eliberare, Anca Banda a apărut radioasă în faţa femeilor de succes premiate de organizatori, într-o rochie vaporoasă, care a atras privirile celor din jur.

Premieri pe "consultări"

Cât priveşte distincţiile acordate femeilor de succes din Bihor, este de precizat că premiantele nu au fost selecţionate în urma unor sondaje ori chestionare, ci desemnarea s-a făcut subiectiv. Mai exact, în urma unor "consultări" care au avut loc între organizatori şi partenerii lor, după cum spune Loredana Curiac, managerul firmei Professional Advertising & Events.

Printre domnişoarele şi doamnele premiate s-au numărat purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Anca Sas, prezentatoarea TV Oana Mudura, directoarea "Casei Minunate", Adriana du Plessis, atleta Dorina Korozsi, managerul Bibliotecii Judeţene, Ligia Mirişan - care însă a lipsit de la eveniment -, Gabriela Tatiana Irimescu, şefa laboratorului de sănătate mintală de la Spitalul Municipal, dar şi mai multe bihorence care administrează ori deţin firme în diverse domenii.

Cazuri umanitare

În cadrul evenimentului de la Oradea Plaza, organizatorii au licitat mai multe produse, printre care şi desene, rochii, pantofi şi produse de înfrumuseţare cu scopul de a strânge bani pentru două cazuri umanitare. Este vorba despre două surori adolescente, una bolnavă de leucemie, iar cealaltă de scolioză infantilă, crescute de bunica lor în condiţii grele, respectiv de o fetiţă în vârstă de 4 ani din Cauaceu, care a fost diagnosticată cu 9 afecţiuni, printre care şi insuficienţă cardiacă.

"Gala Femeilor de Succes" s-a întins pe mai bine de două ore, decernarea premiilor fiind alternată cu momente artistice de balet, oferite de elevele Şcolii de Arte Francisc Hubic, dans sportiv cu micuţii de la Quasar, prezentare de modă cu manechinele Graziela Models şi un recital Natalia Selegean.

Citiţi mai multe despre acuzaţiile care i se aduc prezentatoarei Anca Banda, în articolul "Folclor de Banda: De ce a fost arestată colaboratoarea fostului şef de la Promovarea Culturii Tradiţionale, Adrian Dume"