Guvernul va aproba, joi, un nou plafon maxim pentru cheltuielile de cazare ale miniştrilor şi ale secretarilor de stat.

Conform proiectului de hotărâre, miniştrii care nu au locuinţe în Bucureşti, printre care se numără şi ministrul Sănătăţii, orădeanul Florian Bodog, vor primi anual 55.000 de lei pentru chirie, adică circa o mie de euro pe lună.

Ei vor putea plăti însă din aceşti bani doar chiria la imobile din fondul locativ administrat de Regia Autonomă ''Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat''. Până acum, plafonul maxim al acestor cheltuieli era de 48.000 de lei pe an.

Potrivit presei din Bucureşti, aceşti bani vor putea fi decontaţi de miniştrii Lia Olguţa Vasilescu, Florian Bodog, Carmen Dan, Gabriel Leş, Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Toma Petcu, Adriana Petcu, Augustin Jianu, Marius Dunca, Mircea Dobre şi Graţiela Gavrilescu.

Acelaşi proiect de HG prevede că secretarii de stat vor primi, la rândul lor, bani de chirie. Ei vor putea deconta maxim 9.000 de lei pentru o perioadă de trei luni. Printre beneficiarii acestor bani este orădeanul Dorin Corcheş, numit recent secretar de stat la Ministerul Agriculturii.