Totul este despre sex, dar fără măcar vreo atingere. Cam aşa ar putea fi descrisă platforma Only Fans, ce promite senzaţii tari şi fantezii erotice "fanilor" care accesează pe bani conţinutul încărcat de modele, acestea fiind răsplătite chiar şi cu milioane de dolari pe lună!

În "breasla" fetelor şi bărbaţilor care se dezbracă şi înregistrează scene de sex de dragul abonaţilor au intrat şi orădeni. BIHOREANUL vă spune povestea unei tinere din Oradea, cântăreaţă de muzică de petrecere, care de şase luni practică această "meserie" atât de blamată de gura lumii, dar care ei îi aduce câştiguri substanţiale.

O afacere erotică

Reţelele de socializare domină internetul, iar utilizatorii pierd ore în şir navigând prin conţinutul oferit. Una dintre cele mai populare, care promite câştiguri uriaşe, este platforma OnlyFans ("Doar fani"), lansată în 2016, acţionarul majoritar fiind ucraineano-americanul Leonid Radvinsky, care deţine şi videochat-ul MyFreeCams. Reţeaua este utilizată de aşa-numitele "modele", adică celebrităţi, oameni obişnuiţi, sportivi ori actori în filmele pentru adulţi care le trimit urmăritorilor contra cost conţinut erotic prin fotografii, videoclipuri şi mesaje. În 2022, Only Fans avea peste 130 de milioane de utilizatori, adică "fani", şi peste 2 milioane de "influenceri".

Cum funcţionează afacerea? Femeile ori bărbaţii îşi fac conturi, de obicei sub identităţi reale, iar apoi publică doar câteva fotografii incitante şi descrierea altora ascunse. Pentru conţinutul din urmă, mai erotic, curioşii trebuie să plătească abonamente lunare care pot costa între 5 şi 50 de dolari. Alţi bani vin de la abonaţii care plătesc în plus pentru clipuri în care creatorii fac sex cu altcineva, le pronunţă numele în video sau interpretează diferite scenete pentru ei.

E o întreagă industrie, formată în mare parte din fete frumoase care promit îndeplinirea fanteziilor sexuale fără niciun contact fizic cu clienţii. La finalul lunii, Only Fans îi plăteşte creatorului 80% din câştigurile adunate, site-ul păstrând 20%.

Cu aprobarea bunicii

Platforma este folosită în special de modele care au făcut videochat. La Only Fans, condiţiile sunt mai blânde: creatorii de conţinut sexual nu sunt nevoiţi să lucreze noaptea pentru a se sincroniza cu clienţii americani şi nici obligaţi să stea opt ore în faţa camerei şi să se masturbeze fără pauză. În plus, conţinutul este protejat. Pozele şi filmările nu pot fi salvate în telefon, ci doar accesate în aplicaţie.

Din această platformă ce vinde fantezii sexuale îşi fac bani şi câţiva orădeni şi orădence. În timp ce pe reţelele de socializare se laudă cu nivelul de trai, publicând fotografii din destinaţii exotice, mulţi ascund metoda prin care se îmbogăţesc. Orădeanca Bianca Georgiana nu face parte din această categorie. Când şi-a creat contul, în urmă cu şase luni, şi-a anunţat toţi apropiaţii.

"Lumea oricum află. Am zis că, dacă o fac, îmi asum. Prima care a ştiut a fost bunica. I-am spus că fac bani vânzând poze nud cu mine bărbaţilor şi mi-a spus doar să îi adun. Ai mei n-au fost încântaţi, dar oricum ştiau că n-au ce face... Mama, fiind contabilă, se ocupă acum de toate dările mele la stat", povesteşte tânăra de 31 de ani, care lucrează ca PFA (persoană fizică autorizată).


(Foto: Rareș George)

Batjocorită în căsnicie

Înainte de a începe noua meserie, Bia a stat pe gânduri. Ani de zile şi-a clădit o carieră în muzică. A învăţat să cânte la şapte ani, la 16 făcea primii bani, iar în ultimii ani a fost solistă într-o formaţie, împreună cu fostul soţ. În cinci ani de căsătorie, a văzut cum dragostea vieţii ei s-a transformat într-un bărbat fără inimă, care o snopea în bătaie de fiecare dată când era prost dispus. Ameninţările şi jignirile erau la ordinea zilei, până când, în urmă cu un an, a avut curajul să plece. "Ne-am mai întâlnit de câteva ori, pentru că îmi era frică să-l refuz, dar apoi s-a calmat", mărturiseşte tânăra, care a simţit nevoia de o schimbare în viaţa ei.

Un fotograf din Cluj, cunoscut al ei, care avea cont de Only Fans, i-a povestit câţi bani făcea din imaginile nud cu modele sale. "El mi-a spus că e vorba doar de fotografii, aşa că nu mi s-a părut mare lucru. Am acceptat să mă pozeze, mi-am făcut cont, iar în prima lună am făcut 20.000 dolari", îşi aminteşte ea.

Fost "iepuraş" Playboy

Orădeanca n-a avut deloc emoţii să pozeze goală, mai ales că nu era pentru prima oară: în urmă cu un deceniu, a pozat nud în revista Playboy (foto), în urma unei selecţii de fotomodele.

Cine au fost primii ei "fani" în noua ipostază? Culmea, colegii de breaslă: cântăreţi la petreceri, fotografi ori videografi, majoritatea căsătoriţi, dezvăluie Bia. În prima lună, fotograful clujean a sfătuit-o să posteze cât mai mult, tocmai pentru că toţi cunoscuţii ei erau curioşi să o vadă fără haine, în ipostaze incendiare. Iar cu cât posta mai mult, cu atât şi agoniseala era mai mare.

În câteva zile şi-a diversificat şi conţinutul. Unii au ajuns să-i plătească în plus pentru diferite "bonusuri", mai kinky şi mai explicite. Au fost clienţi care i-au dat până-n 1.500 dolari pentru sex tape¸ adică clipuri de circa 20 de minute în care Bianca face sex cu un bărbat, iar el o filmează, videouri în care dansează în cadă, în care interpretează un rol sau dă note imaginilor cu penisuri trimise de abonaţii ei, adică dick rating.

"La început am regizat un sex tape cu tipul din Cluj, dar mi s-a părut fals. Acum, fiind singură şi întâlnindu-mă cu bărbaţi de care-mi place, uneori le propun, dacă vor, să facem sex şi să mă filmeze. Aşa nu mă prefac, totul este real", mai spune femeia cu lejeritate.

"Românii vor mereu reduceri"

Cum era de aşteptat, jobul nu-i aduce numai avantaje. Unii bărbaţi o privesc ca şi cum ar fi jucăria lor sexuală virtuală şi o jignesc.

"Românii vor mereu reduceri. Unii îşi făceau abonament pe o lună doar ca să mă facă curvă, să mă înjure că de ce cer 25 dolari pe lună, că «cine sunt eu? Că Daniela Crudu cere numai 15». Alţii cred că mă pot plăti ca să fac sex cu ei. Pentru unii sunt psiholog, le ascult toate problemele. Eu tratez totul ca pe o afacere. Normal că fetele cunoscute în toată ţara pot pune un abonament ieftin, pentru că au mai mulţi urmăritori...", spune tânăra.


(Foto: Rareș George)

În prezent, Bia are circa 200 de abonaţi. Mulţi dintre cei care o abordează au foot fetish, adică o obsesie pentru picioare. Unii sunt încântaţi şi dacă îi văd doar pedichiura. Evident, aceştia sunt şi uşor de mulţumit. "Pe unul l-am provocat spunându-i că mi s-ar părea sexy să-l văd făcând sex cu un bărbat, iar la câteva zile mi-a trimis chiar un video explicit în care o făcea", spune ea.

"Hai să transpirăm, baby!"

Au fost situaţii când a ajuns "vedetă" şi pe alte site-uri, fără să vrea. Unii clienţi au ajuns la ea după ce au văzut un video furat şi postat pe un grup de pe reţeaua Telegram, plin cu imagini deocheate cu prostituate românce. "Era un clip cu mine făcând sex şi era filmat cu telefonul de pe ecranul unui laptop. Altă dată, m-am văzut pe Publi24 ori Olx, ca damă de companie. Nu am ce să fac, m-am obişnuit...", comentează orădeanca.

Şi-a căpătat clienţi şi de pe pagina ei de Instagram, unde face teasing, adică pune fotografii în lenjerie intimă ori cu diverse accesorii care-i acoperă zonele intime, invitându-i apoi pe urmăritori să intre pe profilul de Only Fans. Când deschid contul ei, internauţii pot vedea doar descrierea imaginilor: "M-am jucat cu păsărica mea", "Voi face o baie fierbinte", "Hai să transpirăm, baby".

Abonaţii fideli se împart în două categorii: bărbaţi introvertiţi şi bărbaţi însuraţi, cărora le ajunge doar să o privească pe ecranul unui telefon.


(Foto: Rareș George)

Podcast cu Bia?

Bia nu ştie cât timp va mai fi model, dar pentru moment îşi doreşte să cucerească şi clienţi din America, plătitori mai generoşi, şi chiar să-şi facă un podcast pentru a împărtăşi experienţe din viaţa ei. Deocamdată, câştigă constant 10.000 dolari pe lună şi se bucură de viaţă.

Nu se gândeşte încă la o relaţie de durată. "Îmi doresc o familie, în special o fiică, dar am nevoie de o perioadă pentru mine, să mă vindec. Eu cred că bărbatul potrivit va veni şi nu va conta pentru el cu ce mă ocup. Ştiu, multă lume va spune că am luat-o razna după ce mi-am lăsat soţul. Dar nu îmi pasă. Nu vreau să fiu un model pentru nimeni, ci doar să fiu eu împăcată cu mine. Şi deocamdată sunt..." , spune Bia, convinsă că îndeletnicirea ei n-ar mai trebui să fie un subiect tabu. Mai ales că, până la urmă, nu face decât să fericească atâţia "fani"...


VEDETE PORNO
Totul pentru bani

Una dintre cele mai cunoscute "modele" de pe Only Fans din România este Maria Georgiana (foto), o tânără în vârstă de 24 de ani care are peste 117.000 de fani şi al cărei abonament este gratuit în prima lună, iar apoi are tarife variabile.

La nivel internaţional, inclusiv vedete de la Hollywood şi-au făcut conturi, între ele numărându-se actriţa Bella Thorne şi cântăreaţa Cardi B, închise între timp, dar şi rapperiţa Iggy Azalea, care oferă imagini cu conţinut sexual explicit pentru un abonament lunar de 25 dolari. Ea şi-a ascuns numărul de urmăritori, însă presa americană scrie că în primele două săptămâni de la înfiinţarea contului, la începutul anului, vedeta a făcut peste 4 milioane de dolari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!