Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, luni, reducerea fondului de salarii diferenţiate pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic al instituţiei.

Până în prezent, angajaţilor TESA li se aloca un fond echivalent cu fondul total al salariilor posturilor ocupate şi vacante, bani din care oamenii primeau salarii diferenţiate, pe lângă salariile de bază. Acum, acest fond a fost redus la o zecime din cuantumul salariilor posturilor ocupate. Altfel spus, banii cuprinşi în buget pentru posturile vacante nu mai pot fi luaţi în calcul când vine vorba de stabilirea procentului pentru salariile diferenţiate ale acestor angajaţi.

"Acest procent de 10% este limita maximă. Printr-un management al structurilor, se poate ajunge şi la un procent mai mic", a precizat marţi pentru BIHOREANUL preşedintele Senatului, Sorin Curilă. Adică personalul TESA poate primi cel mult 10% din fondul de salarii, dar dacă şefii Univeristăţii chibzuiesc bine banii, mai precis dacă îi împart doar oamenilor care îi merită, şi acest procent poate fi redus.

Decizia senatorilor Universităţii este, însă, una diferită faţă de ceea ce a propus Consiliul de Administraţie al instituţiei, format din rector, prorector şi decani.

Conform propunerii, personalului TESA urma să i se aloce un fond de doar 4% din fondul de salarii pentru posturile ocupate, adică cu mult mai puţin decât jumătate din banii pe care îi primesc acum. Senatorii au stabilit, însă, că acest procent este prea mic, preferând să impună un procent maxim de 10%.