Fundaţia Comunitară Oradea a lansat apelul de proiecte pentru Fondul Ştiinţescu, prin care se urmăreşte stimularea interesului şi abilităţilor elevilor și studenților din tot judeţul pentru ştiinţe, prin finanţarea unor proiecte educaţionale create în acest sens de instituții, asociații și grupuri de profesori. 

În cadrul programului, aflat la cea de-a şasea ediţie, vor fi finanţate cel mult şase iniţiative bihorene cu un buget ce variază între 15.000 şi 25.000 de lei pentru un proiect.

"Fondul Ştiinţescu Oradea este unul dintre programele educaţionale ale Fundaţiei prin care ştiinţa devine mai atractivă pentru copiii şi tinerii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 19 ani. Prin acest program ONG-ul urmăreşte finanţarea şi implementarea de proiecte educaţionale din domeniul STEAM (ştiinţe, tehnologie, inginerie, arte şi matematică)", au transmis organizatorii, printr-un comunicat de presă.

Candidaţii sunt aşteptaţi să conceapă proiecte care să stârnească interesul copiilor şi tinerilor pentru domeniul ştiinţelor şi să promoveze dezvoltarea gândirii critice.

Pentru ca un proiect să poată beneficia de finanţare, acesta trebuie să se concentreze în principal pe activităţile desfăşurate în afara programului şcolar, cu o pondere de minimum 80%, şi să se concentreze pe explorarea ştiinţei prin intermediul experimentelor practice, care să iasă din tiparele obişnuite de predare.

Cei interesaţi îşi pot înscrie proiectele până la data de 12 noiembrie, ora 23:59, prin completarea unui formular de înscriere disponibil pe pagina web a programului şi trimiterea unui videoclip, filmat cu telefonul, de maxim patru minute în care să fie rezumată ideea proiectului la adresa teodora@fundatiacomunitaraoradea.ro.

Participanţii sunt îndemnaţi să parcurgă informaţiile publicate într-un ghid al aplicantului, disponibil tot pe site şi să participe la minim două consultări online organizate de echipa Fundaţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!