Conducerile spitalelor Municipal şi Judeţean au ţinut să mulţumească public companiilor care fac parte din grupul orădean Emsil Techtrans pentru donaţiile făcute în ultimii ani.

"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, alături de Spitalul Clinic Municipal "Gavril Curteanu" Oradea, mulţumesc pe această cale grupului de firme Emsil Techtrans Oradea pentru donaţiile care au dus la îmbunătăţirea condiţiilor de diagnostic şi tratament precum şi a condiţiilor hoteliere în unităţile sanitare", arată un comunicat transmis vineri, semnat de cei doi manageri ai acestor unităţi spitaliceşti, Gheorghe Carp şi Claudia Cladovan.

Potrivit comunicatului, în ultimii 4 ani, grupul a donat în total 45.000 euro plus TVA, din care 30.412 euro TVA numai anul trecut.

Pentru secţia de Oncologie a Spitalului Municipal de pildă, Emsil Techtrans a donat mobilier în valoare de 18.000 euro, pentru secţia de Chirurgie de la Judeţean Spitalului Judeţean Siltech Consult SRL a donat instrumentar laparoscopic în valoare de 3.900 euro, în vreme ce Gemil Grup SRL a dotat acelaşi spital cu infuzomate, injectomat şi sistem injectomat în valoare de 3.950 euro.

Totodată, secţia de gastroenterologie de la Judeţean a fost dotată de Emsil Techtrans SRL cu pompă peristaltică de apă pentru endoscopie - Olympus în valoare de 2.562 eur, iar pentru cea de Neurologie, Gemil Grup a donat aparate de aer condiţionat şi frigidere în valoare de 2.000 euro.

"Grupul Emsil Techtrans a devenit astăzi unul dintre cele mai importante grupuri industriale din România, activând în principal în domeniul maşinilor unelte cu CNC, şi nu în ultimul rând livrând componente complexe pentru sectorul naval, aerospace, vacuum, energetic şi automotive. Grupul Emsil Techtrans deţine tehnologie performantă de nivel mondial, produsele sale fiind destinate în proporţie de 80% exportului în întreaga lume", arată comunicatul celor două spitale.