Obligate să organizeze o săptămână de activități cu tematică ecologistă, școlile din România ar putea primi bani din Fondul de Mediu pentru aceste acțiuni.

Ministerul Mediului a publicat în dezbatere publică proiectul de hotărâre prin care vrea să finanțeze „Săptămâna verde”. Suma alocată este însă una mică: 100.000 de lei, bani care ar trebui să se împartă între școlile din toată țara, conform unei metodologii pe care o va elabora Ministerul Educației.

„Chiar dacă multe școli au organizat «Săptămâna verde» în primul modul al acestui an școlar, proiectul prevede finanțarea, inclusiv pentru anul viitor, astfel încât banii să ajungă la cât mai mulți dintre copii, în special din mediul rural, care nu își permit să desfășoare în mod corespunzător activitățile de multe ori costisitoare, deoarece presupun deplasarea la diferite instituţii, în arii naturale protejate, la muzee sau în parcuri, și pe care nu întotdeauna părinţii le pot achita”, a declarat ministrul mediului, Mircea Fechet.

Oficialul a subliniat că „Săptămâna verde” este un program important pentru schimbarea comportamentelor și promovarea responsabilității individuale și comunitare în raport cu natura.

Proiectul de HG și Nota de fundamentare sunt disponibile pe site-ul MMAP, la secțiunea „Transparență”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!