Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a anunţat, joi dimineaţă, că fondurile alocate judeţului pentru programul Casa Verde Clasic s-au epuizat în data de 13 octombrie, la ora 9, adică la trei zile după ce bihorenii au putut să-şi depună cererile de finanţare. Asta înseamnă că Agenţia nici nu mai preia alte cereri de finanţare.

"În total, au fost înregistrate în sistem 374 de dosare. Le transmitem Administraţiei Fondului pentru Mediu, care urmează să analizeze toate dosarele şi să anunţe beneficiarii", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, directorul APM Bihor, Adriana Calapod. Fondurile alocate Bihorului în acest program au fost de circa 2,6 milioane lei.

Puţin peste jumătate din bihorenii care au stat la coadă la APM ca să îşi depună dosarele au şi reuşit să facă asta. Aşa cum BIHOREANUL a scris, în total, aproape 600 de bihoreni au vrut să ceară finanţare pentru a-şi monta panouri solare sau pompe de căldură.

Ministerul Mediului urmează să lanseze şi programul Casa Verde Plus, prin care românii vor putea obţine finanţare pentru investiţii în sisteme de izolare a locuinţelor cu material ecologice.