Un articol prin care BIHOREANUL arăta la începutul lunii august că soţia primarului din Borod, Sorin Sarca, a încasat de la APIA în ultimii trei ani subvenţii de 9.400 euro pentru a planta 12,47 hectare de livezi ecologice, dar a înfiinţat doar 1,23 hectare, i-a produs edilului o jenă electorală, astfel încât, în campanie, pentru a reduce pagubele de imagine, consoarta sa a transmis pe reţelele de socializare un mesaj prin care pretinde că după un control a fost pusă să returneze doar 18,18 lei necuveniţi, echivalentul a 3,70 euro.

Ceea ce a "uitat" să spună, însă, este că pentru a scăpa de acuzaţia de fraudă cu bani europeni a mers singură să achite la APIA suma de 27.939 lei imputată de instituţie în contul anilor 2017 şi 2018, când n-a putut prezenta un certificat care să ateste înfiinţarea hectarelor de livadă promise.

Ce ar fi oare dacă şi AFIR ar pune-o să înapoieze şi milionul de euro pe care "primăriţa" l-a primit pentru achiziţia de utilaje cu care să lucreze livada şi să proceseze fructele culese. Or, cum livada nu-i...