Gruparea de hackeri care operează sub numele "Mr. Smith" au trimis un mail către HBO pentru a cere răscumpărare de 6 milioane de dolari ca să nu publice scenariul filmului "Urzeala tronurilor", scrie digi24.ro.

Datele furate includ scenariile pentru cinci episoade din Urzeala tronurilor, printre care şi un episod care nu a fost difuzat încă. Hackerii i-au trimis un mail lui Leslie Cohen, vice-preşedintele HBO pentru programarea filmelor, în care cere ca HBO să le plătească salariile pentru 6 luni în bitcoin, menţionând că valoarea este de cel puţin 6 milioane de dolari.

În mail erau de asemenea, ataşate documente care dovedesc că într-adevăr au datele pe susţin că le-au furat. Episodul din serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" care urma să fie lansat duminică, pe 6 august, a fost online cu 2 zile înainte din cauza unui grup de hackeri.

HBO nu este la primul contact cu hackerii. În 2015, hackerii au pus mână pe primele patru episoade din sezonul 5 al serialului "Urzeala tronurilor", înainte ca acestea să fie lansate oficial.