„Asistăm la cel mai ieftin circ care mi-a fost dat să îl văd la Consiliul Judeţean Bihor. Îl felicit pe Sanyi Kiss că îşi face în continuare jocurile şi, în aceste condiţii, cred că merită să rămână pe acest post încă o sută de ani", a declarat revoltat în plen PSD-istul Mihai Bar.

Fostul preşedinte al CJ Bihor în mandatul 1996-2000, care acum este membru în Comisia Buget-Finanţe, spune că documentaţia a ajuns atât de târziu încât nimeni să nu poată parcurge sumele alocate.

„Avem de-a face cu un troc ieftin, chiar nu aţi văzut? Mie personal mi-e jenă să mă mai uit peste un asemenea buget", a spus Bar. El a sugerat că partea leului din bugetul pe 2010 au luat-o tot membrii comunităţii maghiare, precum şi bisericile etnicilor unguri.

„La fel ca anul trecut, bisericile romano-catolică şi reformată au aproape 50% din bugetul alocat cultelor. Din câte ştiu eu, nu acesta este raportul etnic în Bihor", a tunat membrul PSD. În acest moment al discursului, Bar a fost oprit de consilierul UDMR Szabo Odon, care i-a urat mult succes în cursa pentru şefia filialei PSD, insinuând că preopinentul său ar fi în plină campanie pentru recâştigarea poziţiei de lider al organizaţiei judeţene a acestui partid.

Tirada fostului preşedinte al Consiliului Judeţean a continuat, însă, acesta avertizându-i pe colegii săi consilieri: „Votăm un buget cu ochii închişi, în vreme ce înţelegerile s-au făcut deja peste capul nostru".

Nu au lipsit nici momentele extrase parcă din opera lui Caragiale. În plin elan oratoric, Mihai Bar a stârnit hohotele celor prezenţi spunând: „În acest moment, orice om cu coloană vertebrală ar demisiona. Eu nu am să o fac!".

În ciuda eforturilor retorice, Bar nu a convins nici măcar colegii săi de partid să voteze contra, el fiind unicul care a ridicat mâna împotriva bugetului din acest an, de unde se poate lesne deduce că cifrele fuseseră de fapt negociate, în prealabil, de partidele politice.