Procesul unui pompier din Beiuş acuzat de braconaj cu puşca "şutită" de la tatăl său s-a terminat cu o soluţie de tot râsul.

În esenţă, în martie 2018, Marinel Şandor a fost surprins de o grupă de vânători cu o căprioară ascunsă într-un rucsac, a fugit şi a ascuns geanta cu vânatul într-o şură, iar arma a pus-o la loc.

Trimis în judecată şi condamnat iniţial cu suspendare, Şandor a scăpat după ce procesul s-a mutat la Curtea de Apel Oradea, unde judecătorii au decis să-l achite.

Motivul? În principal pentru că martorii nu erau siguri 100% că pompierul era braconierul peste care au dat în pădure, căci în desiş văzuseră o persoană nebărbierită, în timp ce la recunoaşterea din grup omul a venit fresh, dichisit şi bărbierit.

Ca atare, judecătorii au aplicat principiul juridic conform căruia orice îndoială trebuie să-i fie favorabilă acuzatului, mai ales că la dosar, după cum scrie în sentinţă, nici nu era vreo dovadă clară care să-i demonstreze vinovăţia: în ziua cu pricina, poliţiştii nu luaseră amprente de pe armă, nici de pe rucsacul cu vânatul ucis, şi nici nu i-au analizat hainele şi mâinile, pentru a găsi eventuale urme de praf de puşcă, ceea ce ar fi dovedit că a tras cu arma.

La asemenea anchetatori, nici nu-i de mirare că braconierul - pardon, pompierul - a scăpat nevinovat.