Pianina din Parcul Libertăţii, amplasată acolo de florarul Marius Sabău, a fost vandalizată, fiind complet inutilizabilă. Un vandal i-a rupt toate cele 83 de ciocane care loveau corzile pianinei pentru a produce sunete.

"S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi. Eu eram la Budapesta după flori şi m-a sunat un prieten să-mi spună că sunt rupte toate ciocanele pianinei. Sunt nişte ciocane fine puse pe câte un beţișor din bambus, care lovesc corzile când cineva apasă pe clape. Sunt foarte dezamăgit de ce s-a întâmplat", a povestit, vineri, pentru BIHOREANUL Marius Sabău.

Proprietarul celebrei florării din Parcul Libertăţii a decis să nu facă plângere la Poliţie. "Pentru ce să fac? Am mai făcut reclamaţii de genul şi nu s-a îndreptat nimic", spune acesta.

Pianina, adusă din Suedia, urmează să fie reparată. "L-am sunat pe Gheorghe Crişan, cel care a şi găsit-o în Suedia şi se ocupa de acordarea ei, şi a spus că o va duce în atelierul său şi o va repara până la primăvară pe cheltuiala lui", a mai spus florarul, care urma să scoată pianina din chioşcul din Parcul Libertăţii săptămâna viitoare pentru a o proteja pe timpul toamnei şi iernii.

Gestul vandalului i-a nemulţumit şi pe orădeni, care au scris despre întâmplare pe Facebook. "O mulţime de cunoscători care nu îşi permit să aibă propriul pian acasă ne-au delectat în plimbările noastre prin parc. Nu puţini sunt tinerii care au început a lua lecţii de pian după ce, prima oară în viaţă, au atins clapele pianului din parc. Ticăloşia şi micimea umană există şi printre noi şi s-a manifestat azi prin vandalizarea pianului", a scris unul dintre ei.