Fostul manager al echipei de fotbal Gloria Bistriţa, Călin Lucian Farcaş, a luat o amendă de 200 de lei de la Poliţie, după ce a postat pe Facebook un mesaj cu înjurături la adresa PSD.

Adevarul.ro scrie că sesizarea a fost făcută de deputatul şi vicepreşedintele PSD Bistriţa Năsăud Daniel Suciu, care spune că s-a simţit jignit de cele postate de bărbat pe pagina sa personală de Facebook. 

Postarea cu pricina datează din 12 martie, după ce conducerea PSD Bistriţa Năsăud a organizat o petrecere dedicată femeilor. Farcaş a fost nemulţumit pentru că, spune el, cheful s-ar fi ţinut din bani publici. Urmarea? A scris un mesaj tăios pe Facebook, în care nu s-a ferit să-i înjure pe PSD-işti şi să-i facă "lepre", "penali", "jeguri". De asemenea, le-a urat acestora să-şi cumpere medicamente cu banii "jepcuiţi de la amărâţi". 

Surpriza a venit acum, când bărbatul, care locuieşte în Marea Britanie, a primit vestea că a fost amendat. „La data de 17 martie, Poliţia Municipiului Bistriţa a primit o sesizare de la o formaţiune politică, în urma căreia au fost efectuate verificări, au fost audiaţi martori, iar după finalizarea cercetărilor s-au luat măsurile legale care se impun, fiind sancţionată o persoană pentru încălcarea art. 2 din Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială“, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, citată de adevarul.ro.

Pentru că Facebook-ul este considerat spaţiu public, poliţiştii au sancţionat postarea în cauză ca orice altă înjurătură spusă pe stradă. Cel amendat arată însă că nu va plăti amenda, urmând să o conteste în instanţă. Dacă în postarea iniţială, din martie, bistriţeanul înjură doar formaţiunea politică, în postările ulterioare, acesta jigneşte nominal mai mulţi lideri ai PSD.