Un bărbat de 42 de ani a ajuns la spital cu arsuri de gradul II şi III pe mâini şi pe spate după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost surprins în somn de un incendiu.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, remis luni, bărbatul dormea în aer liber lângă un grajd de animale din Băiţa, şi n-a simţit că adăpostul a luat foc. Echipajul de prim ajutor calificat al subunităţii de pompieri din Ştei i-a acordat îngrijiri medicale bărbatului, iar apoi l-a transportat la Spitalul Municipal din Beiuş.

Incendiul a pornit, spun pompierii, de la un foc deschis făcut în aer liber, care s-a întins la vegetaţia uscată din jur, apoi la grajd. "Evenimentul ar fi putut fi evitat prin respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în acest caz prin supravegherea permanentă a focului", precizează lt. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Conform aceluiaşi comunicat, pompierii din Beiuş au intervenit la rândul lor, duminică în jurul orei 6.45 dimineaţa, la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case din Lunca Sprie. Focul a pornit de la scânteile sărite din coşul de fum neprotejat peste nişte plante furajere puse lângă coş. Operaţiunea militarilor s-a încheiat la ora 8.20, pompierii reuşind să împiedică propagarea flăcărilor la încăperile locuinţei. Pagubele înregistrate au constat în 300 de metri pătraţi acoperiş, un metru cub lemn şi o cantitate de circa 3.000 kilograme fân.