Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost grav rănit în Marghita şi a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD, miercuri, în urma unui incendiu izbucnit într-un garaj.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, focul a izbucnit la un garaj din curtea unei gospodării de pe strada 1 Decembrie din Marghita.

"Până la sosirea echipajelor, doi pompieri din cadrul aceleiaşi subunităţi, aflaţi în timpul liber, care treceau prin zonă, au intervenit pentru gestionarea evenimentului, întrerupând alimentarea cu energie electrică a construcţiei şi evacuând din garajul cuprins de flăcări, două butelii cu argon", se arată în comunicat.

După ce au ajuns la faţa locului, forţele de intervenţie au localizat şi stins incendiul, care se manifesta în garaj și la acoperişul construcţiei. Pompierii militari au stins apoi focarele în circa 15 minute, reuşind să salveze anexa lipită de garaj şi casa din apropiere, expusă riscului de incendiere.

Între timp, un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi ulterior membrii echipajului din elicopterul SMURD au acordat îngrijiri medicale fiului proprietarului gospodăriei, în vârstă de 40 de ani, care s-a rănit încercând să stingă focul înaintea sosirii salvatorilor.

Acesta a suferit răni grave la nivelul capului, pieptului şi mâinilor. Bărbatul a fost transportat la spital cu elicopterul.

Flăcările au distrus interiorul garajului, o mașină, acoperişul construcţiei şi mai multe părţi de mobilier.

Cel mai probabil focul a izbucnit din cauza unui aparat de sudură, care a fost folosit fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!