Un orădean a ajuns, vineri, în stare gravă la spital, după ce casa în care locuieşte, în cartierul Gutenberg, a izbucnit în flăcări. Vecinii au fost cei care au văzut focul şi au anunţat pompierii, la numărul unic de urgenţă 112.

Când militarii au ajuns acolo, acoperişul era în flăcări. Flăcările ardeau cu putere într-o cameră şi la acoperiş, iar întreaga casă era inundată în fum. În camera vecină cu cea din care a izbucnit incendiul, pompierii l-au găsit căzut la pământ pe proprietar, un bărbat în vârstă de 42 de ani, care locuieşte singur.

Mai bine de o oră s-au luptat salvatorii SMURD ca să-l resusciteze şi să-l stabilizeze. În final, au reuşit şi l-au transportat la spital, însă starea de sănătate a victimei este gravă.

Din primele cercetări ale pompierilor, se pare că focul a izbucnit chiar de la o ţigară aruncată neglijent în casă. Potrivit vecinilor, bărbatul locuieşte singur, astfel că cel mai probabil chiar neatenţia lui a provocat incendiul.

Pe de altă parte, joi seară pompierii bihoreni au salvat de la moarte un alt orădean, care a încercat să se sinucidă. Tânărul de 24 de ani s-a aruncat în Crişul Repede, de pe Podul Ferdinand, dar a fost rapid scos de echipajul de căutare-salvare din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi a fost predat medicilor, pentru îngrijiri.