Un bărbat de 43 de ani din Salonta a ajuns la spital, după ce flăcările i-au cuprins casa, în timp ce dormea.

Potrivit unui comunicat al ISU Crişana, transmis luni, alerta s-a dat la 112 în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00.55. La imobilul în flăcări, de pe strada Lăutarilor din oraş, s-au dus trei echipaje de pompieri militari.

"Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta violent în cele trei încăperi ale casei, forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ o oră şi 15 minute, rămânând în continuare la faţa locului până în jurul orei 02.50, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Proprietarul casei a încercat să stingă flăcările, înainte ca pompierii să ajungă acolo, şi s-a ales cu arsuri de gradul I şi gradul II la nivelul mâinilor şi al feţei. După ce i-au acordat primul ajutor calificat, militarii l-au transportat la Spitalul Judeţean din Oradea.

Incendiul a provocat pagube serioase în casă: mobila din cele trei camere afectate, 4 ferestre, 3 uşi şi o maşină de spălat.

"Cercetările efectuate au indicat faptul că, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o sobă amplasată necorespunzător faţă de materialele combustibile", a mai declarat Roşca.